Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulusal ATT ve Paramedik Kongresi yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Ulusal ATT ve Paramedik Kongresi yapıldı

Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği (TAPDER) tarafından düzenlenen 1. Ulusal Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Kongresi Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Kongre’ye 81 İlden ATT, Paramedik ve adayları katıldılar

Vali Yardımcısı Adem Uslu, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, 22. Dönem Uşak Milletvekili Dr. Alim Işık, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal ve ilimiz Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’nin da katıldıkları Kongre’de 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde iller arası dayanışma, bilgi alış verişi ve gelinen son teknolojinin ele alınması amaçlandı.
Kongre’de bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, son 10 yılda sağlık alanında gelinen noktaya değinerek şunları söyledi:
“Sağlık hizmetlerinde önemli bir yere sahip olan 112 Acil Sağlık Hizmetlerine de ayrı bir paragraf açmak isterim. Her geçen gün yenilenen binaları, teknik alt yapısı ve kaliteli personeli ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri bizlerin ve halkın gözünde ayrı bir yerde duruyor şüphesiz. İlk tıbbî müdahalenin saniyelerle önemli olduğu, yapılacak bir hatanın büyük hasarlara sebebiyet vereceği bilincini koruyan 112 personeli, doktoruyla şoförüyle; att’siyle paramediğiyle sağlık alanında çok büyük bir görevi üstleniyorlar. Sizler de biliyorsunuz ki önceleri biraz kuytu köşede hizmet vermeye çalışan 112 istasyonları artık kendi binalarında, daha konforlu ve rahat çalışma ortamlarında hizmet veriyorlar. Yaklaşık 405 personeliyle, 51 ambulansımızın olduğu ilimiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımızın bulundukları çalışma ortamında rahat etmeleri için gerekli eşyayı ve mefruşatı da sağlıyor, eksikliklerini tamamlamak üzere elimizden ne gerekiyorsa yapıyoruz.” dedi.
Sağlık Müdürü Yemenici bu tür Kongrelerin önemine dikkat çekerek, “Bugün burada bulunmamıza vesile olan bu kongreler gibi faaliyetler bu doğrultuda önemli etkinliklerdir. Böylelikle iller arası, personeller arası dayanışma pekiştiği gibi karşılıklı bilgi alış verişi ile kendimizi geliştirme imkanımız da oluyor.Afyonkarahisar olarak kendi içimizde yaptığımız temel eğitim modül kursları başta olmak üzere diğer eğitim faaliyetlerini de belirtmek istiyorum. Her türlü bilgiyi almış, işini en iyi yapan sağlık görevlileri olmak için çaba sarf eden arkadaşlarımızın gösterdikleri azim takdire şayandır.” diyerek Kongreyi düzenleyen sağlık personeline teşekkür etti.
Sağlık Müdürü Dr. Yemenici’nin konuşmasından sonra söz alan Uşak Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal da iller arasındaki bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirterek, “Sağlık alanında yakalanan başarı elbetteki ekip çalışması ile olan bir şey. Bunun devamını da böylesi organizasyonlarla sağlayabiliriz” dedi.
22. Dönem Uşak Milletvekili Dr. Alim Işık ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her geçen gün değiştiğine ve geliştiğine vurgu yaparak “Artık bugünümüzü dün ile kıyaslarken tebessüm ettiğimiz anlar oluyor. Kullandığımız eski, külüstür ambulansları hatırlayıp bugünkü son model ve en son teknoloji ambulansları bizlerin hizmetine sunanlara teşekkürü borç biliyoruz. Elbette bundan sonraki en önemli görevimiz de bu tür eğitim çalışmaları ile personel kalitemizi arttırmak altolmalıdır” diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Adem Uslu da kendi başından geçen trajik bir kaza olayını örnek vererek eğitimin önemine dikkat çekti. Vali Yardımcısı Adem Uslu, yeni neslin pek çok yönden avantajlı olduğunu vurgulayarak birkaç gün önce 90. Yıldönümü kutlanan Cumhuriyetimizin her geçen yıl güçlenerek, büyüyerek sonraki nesillere ulaşacağını temenni ettiğini söyledi.
Konuşmalardan sonra ise Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Ali Coşkun’un sunumunu yaptığı panele geçildi. Kongre dün sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti