Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilik personeline kanser eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Valilik personeline kanser eğitimi

KETEM görevlileri tarafından Valilik personeline kanser hastalığı ve çeşitleri hakkında sunum yapıldı. Tıbbi Teknolog Mehmet Özsavcı tarafından yapılan sunumda, kanser faktörleri, korunma yolları ve erken tanının önemi anlatıldı

Valilik personeline kanser çeşitleri ve nedenlerine yönelik bir eğitim verildi. Valilik toplantı salonunda dün sabah saat 11.00’de gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk yaptı.
Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nce (KETEM) görevlileri tarafından vatandaşlara ve kamu çalışanlarına aydınlatıcı bilgiler vermek amacıyla bazı etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Sözkonusu toplantınında bu amaca yönelik bir toplantı olduğuna işaret eden Ertürk; “Kanser çeşitli faktörlere bağlı türleri olan bir hastalık. Ama en büyük nedenlerinden bir tanesi sigaradır. Ayrıca sigara ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgili yasak ve kanun çıktıktan sonra Sağlık Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma, Belediye ve diğer kurumlardan oluşturulan ekipler marifetiyle denetimler yapılmaktadır. Toplumda kamuya açık alanlarda, kahvehanelerde, toplu taşıma araçları olmak üzere yasaklanan yerlerde sürekli denetimler yapılmaktadır. Uymayanlar cezalandırılmaktadır. Asıl amaç ceza değil halkımızın bilinçlendirilmesidir. Ama bu yasağa sürekli uymayanlar olduğu takdirde de kanunda ön görülen şekilde çeşitli cezalara çarptırılmaktadır. Bu denetimlerde sürmektedir. Bazı kamu kurum kuruluşlarında hatta okullarda dahi sigara yasağına uyulmadığını duyuyoruz. Ekiplerimiz gidip denetliyor. Belki kamuoyunun bilgisi olmuyor ama bu denetimler sıkı şekilde yapılıyor.” dedi. Tıbbi Teknolog Mehmet Özsavcı, kanser hakkında slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Toplantı KETEM hekimi Dr. Belgin Abacı’da hazır bulundu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti