Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlılar, dünle bugünün köprüsü – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yaşlılar, dünle bugünün köprüsü

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, tüm yaşlıların Yaşlılar Haftası’nı kutladı. Kurumsal olarak verilen hizmetlerden söz eden İl Müdürü Ceylan, Emirdağ Huzurevi’nde kendi ihtiyacını karşılayabilecek yaşlılara hizmet verildiğini belirtti. Şevki Ceylan, Sandıklı’da Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatının sürdüğünü kaydetti

Yaşlıların tecrübeleri önemli
18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü’nde program düzenledi. Yemekhane de düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan yaptı. Her insanlar için değişik anlamlar ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu kaydeden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, insanoğlunun geçmişteki bilgi birikimlerini bugünkü hayatına taşıdığını ve aynı zamanda kendisini bekleyen geleceğini şekillendirdiğini kaydetti. Yaşlılarımızın dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerleri yarınlara taşınması sağlayan en değerli varlıklar olarak tanımlayan Ceylan; “En büyük devletler gençler tarafından yıkıma sürüklenirken, ihtiyarlar tarafından kurtarılmış ve kalkındırılmıştır. Bu nedenle yaşlılarımıza her zaman itibar göstermeli ve onlara minnet duymalıyız. Hayatlarının en dinamik ve güzel yıllarını hizmete adamış, gelecek için çalışmış ancak geçen yıllarla beraber artık kendisi bakıma muhtaç hale gelmiş yaşlılarımıza sahip çıkmak, onlara bakmak hem insanlık görevi hem de devletin bir sorumluluğudur. Sosyal devlet anlayışı içerisinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu da bir şekilde ailesi yanında bakılamayan ya da bakacak kimsesi bulunmayan yaşlılarımıza çeşitli bakım hizmetleri sunarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır.”dedi.
Sandıklı’da inşaat sürüyor
İl merkezinde Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sağlığını kaybetmiş ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan yaşlıların bakımını sağlarken Emirdağ Huzurevi’nde kendi ihtiyacını karşılayabilecek yaşlılara hizmet verildiğini aktaran Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan; “Ayrıca Sandıklı’da Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezimizin inşaatı devam etmektedir. Bakanlığımıza bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumumuz; Huzurevleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ile yatılı yaşlı hizmet merkezleri ile de gündüzlü hizmet de sunmaktadır. 2010 Şubat sonu itibari ile halen, kurumumuza bağlı 8 bin 258 ka-pasiteli 83 huzurevi ve yaşlı rehabilitasyon merkezinde 7 bin 375 yaşlımıza yatılı bakım hizmeti verilmektedir. Ülkemizde 2010 Şubat ayı sonu itibari ile faaliyette bulunan resmi ve özel Huzurevi sayısı 263 toplam yatak kapasitesi de yaklaşık 21 bin 369 dur. Halen SHÇEK’e bağlı 5 yaşlı hizmet merkezinde ise yaklaşık bin yaşlımıza gündüzlü hizmet verilmektedir.”diye konuştu.
Hizmet standardı yükselecek
Yaşlıların bireysel özelliklerinin ve farklılıkların onlara sunulacak bakım hizmetlerinin de çeşitlendirilmesini gerekli kıldığına temas eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, kurum olarak bir ilki gerçekleştirerek, Ankara Gölbaşı’nda 4 yaşlının ev ortamında bakıldığı Yaşlı Evi’ni pilot uygulama olarak hizmete açıldığını söyledi. Ceylan; “Hizmet standardının yükseltilmesi yönündeki çalışmalar ise devam etmektedir. Bilim ve teknolojideki gelişmeler yaşam koşullarının iyileşmesine yol açmış, bunun paralelinde sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması ve etkinliğinin artması ile beklenen ömür süresi uzamıştır.
Her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de yaşlı nüfusunun sayısı hızla artmaktadır. Yaşlılık, her insanın bir gün yaşayacağı engellenemez bir süreçtir. Bunla birlikte yaşlanmayı geciktirmek yani sağlıklı bir şekilde yaşlanmakta elimizde olan bir olgudur. Bunun için yaşlılarımızı toplumsal hayattan soyutlamadan, onlara roller vererek, bilgi ve deneyimlerini kullanma imkânları sunarak geçmişi bugüne aktarıp geleceğe köprü oluşturulmalıdır. Yaşlılarımıza hak ettiği değeri sunmak için sadece devletin hizmetleri ile sınırlı kalınmamalı, gerek sivil toplum kuruluşları gerekse kar amaçlı diğer örgütler sosyal sorumluluk bilinci ile bu hizmetlere katkı vererek sosyal yararlılıklarım arttırmalıdır. Tüm yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutluyor, ömürlerinin yemyeşil baharını sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamalarını temenni ediyoruz.”şeklinde konuştu. Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri folklor ekibi gösterileri, semazen gösteriminin gerçekleştirildiği programa; Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belkıs Özkara, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan, İŞKUR İl Müdürü Kadir Hamikli, SGK İl Müdürü Kerim Arslan, İl Müftüsü Dursun Kaplan, PTT Başmüdürü Kadir Ceylan Kırmızıgül, Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Huzurevi sakinleri katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti