Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatırımcı, iktidara mahkum bırakılıyor” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Yatırımcı, iktidara mahkum bırakılıyor”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin farklı oturumunda aldığı sözlerle, Afyonkarahisar ve ilçelerinin tüm sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Maden ruhsatları ve orman izinlerine ilişkin başvurular Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından değerlendirilirken bu yetkinin Başbakanlığa bağlanmasının farklı niyetlerin bir sonucu olduğunu kaydeden Parsak, “Bu değerlendirmenin kriterleri hâlâ net bir şekilde ortaya konulmamakta ve ayrıca herhangi bir süre kıstası da bulunmamaktadır. Dolayısı ile Başbakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın görev alanında olan bir faaliyet ile ilgili olarak dilediği kararı, dilediği zaman verebilmektedir” dedi.
İzinlerin Başbakanlığa bağlanması yoluyla maden yatırımcısının iktidara mahkum hale getirildiğini kaydeden Mehmet Parsak, “Madencilerimizin gözü Başbakanlıktan çıkacak izinde… 7 Haziran seçimleri öncesinde inanın 2 yıldır ruhsat bekleyen birçok mermercimiz vardı.İnsanlar bu şekilde AKP’li olmaya adeta mecbur ediliyorlar” dedi.
Madencilik sektörünün yüksek maliyetli yatırımlardan oluştuğunu da hatırlatan MHP Milletvekili Mehmet Parsak, “Özellikle İscehisar ilçemizdeki yatırımcılarımız zor durumda kalıyor. Bu sektördeki faaliyetler yüksek maliyetli yatırımlarla meydana geliyor. İnsanlar borca girerek makineler alıyor ama izinlerinin, ruhsatlarının çıkıp çıkmayacağı ya da çıkacaksa ne zaman çıkacağı belli değil. Böyle bir durum kabul edilebilir mi? Bir yandan o kadar yatırım atıl beklerken diğer yandan insanlarımız işsizliğin pençesinde her gün biraz daha zor duruma düşüyorlar” dedi.
KANUN TANINMIYOR
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak, konuyla ilgili olarak aldığı ikinci sözde ise, 18 Şubat 2015 tarihinde Maden Kanunu’nda yapılan değişiklikle ruhsat bedellerinin ve harçların fahiş bir şekilde arttığını hatırlatarak, madencilik sektörünün ağır maliyetlere mahkûm edildiğini ifade etti. Yapılan düzenleme ile ruhsat bedeli ve harçlardaki bu artışlar sonucu küçük ve orta ölçekteki madencilik işletmelerinin kritik bir durumla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Parsak, “Yatırımcılarımız, kanun tanımaz yetkililerin insafına kalmış durumda. Başvuruyorsunuz, iki yıl boyunca çıkmayan bir çok ruhsat var. Başbakanlığın bu başvuruları neden beklettiği belli değil. Bu süre zarfında yatırımcılardan, ruhsat bedeli ve harçlar tahsil edilmeye devam ediyor. Bu nedenle birçok insan sektörden çekilmeyi düşünüyor. Harçların arttırılması, sektörü büyük firmalara ve uluslararası kartellere mahkum ediyor. Yakında bu kartellerden başka kimse madencilik yapamaz hale gelecek” şeklinde konuştu.(Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti