Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatırımların meyvesini almaya başladık” – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri
"Yatırımların meyvesini almaya başladık"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti 26’ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde Facebook’tan görüşlerini paylaştı. Bakan Eroğlu, “Şehrimize Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan yatırımları 14 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin kavşak noktası durumunda olan, zaferin, termalin ve mermerin başkenti Afyonkarahisar’ı yatırımında başkenti yapma gayesiyle yılmadan ve yorulmadan çalıştık ve yaptığımız bu yatırımların da meyvesini fazlasıyla almaya başladık. 2003 yılından günümüze hükümetimiz tarafından 16 milyar lira tutarında yatırım yapılan şehrimize biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2 milyar 130 milyon liralık harcama yaparak barajdan, gölete sulama tesisinden taşkın koruma tesislerine, şehir ormanlarından bal ormanlarına kadar muazzam yatırımlara imzamızı attık. Merkezi idare olarak özellikle ulaşım alanında yaptığımız yatırımlarla Afyonkarahisar’ımıza hem karadan hem de havadan daha hızlı daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuk yapılmasını sağladık. Şimdi de inşaatına devam ettiğimiz yüksek hızlı tren projesini tamamlayarak halkımıza demiryolu ile güvenli ve hızlı ulaşım imkanını sağlayacağız” dedi.
175 MÜJDE VERİLDİ, 122’Sİ TAMAMLANDI
Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Her yıl iki dini iki de milli bayramımızda olmak üzere şu ana kadar 175 adet müjde verdik. Bu müjdelerin 122 adetini tamamladık diğerlerini de hızla tamamlayacağız inşaallah. Son 14 yılda hükümet olarak Afyonkarahisar’a; 362 milyon TL sağlık yatırımı yaptık. Türkiye’nin 8. akıllı hastanesini Afyonkarahisar’a kazandırdık. Afyonkarahisar’da 12 devlet hastanesini hizmete sunduk. 421 milyon TL eğitim yatırımı yaptık. Afyonkarahisar’da 150 yeni okul inşa ettik. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 7 yeni fakülte kurduk. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 694 milyon TL maliyetinde yatırım yaptık. 33 tane yeni spor tesisi inşa ettik. 10 adet yeni öğrenci yurdunu hizmete aldık. 3,77 milyar TL ulaştırma yatırımı yaptık.
Afyonkarahisar’ın bölünmüş yollarını 10’a katladık. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren çalışmalarını başlattık. Zafer Havaalanı’nı hizmete aldık. 85,5 milyon lira kültür ve turizm yatırımı yaptık. Afyonkara-hisar Müze ve Kültür Kompleksinin temelini attık. Çiftçilerimize 1,3 milyar lira karşılıksız zirai destek verdik. 388 milyon TL hayvancılık desteği verdik. 956 milyon TL TOKİ yatırımı yaptık. 4 bin 226 adet konut yapımını tamamladık.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

“BÜYÜK BİR GURUR”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisarlıların devlet büyüklerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaptığımız bunca yatırımla birlikte adeta şaha kalkan Afyonkarahisar’da yapılan işlerin meyvelerini toplamaya da başladık. Gerek konumu, gerekse de sahip olduğu potansiyel sayesinde AK Parti İstişare Toplantılarına ev sahipliği yapmaya başladık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere bütün milletvekillerimizi Afyonkarahisarlılar olarak bağrımıza basacağız. Onları büyük bir gururla ve onurla misafir edeceğiz. Bu heyecanı yaşayacağımız anı bütün hemşerilerimizle birlikte sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden memleketimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti