Âliye METE SERT

Kadınlar Dernekte: Özveri Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği

Âliye METE SERT

“Kadınlar Dernekte” köşe yazımda bu hafta, Özveri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ve değerli başkanı Ayşe AKSOY Hanımı ağırlıyoruz.   

 

Sizi tanıyabilir miyiz?  Merhaba. Ben Ayşe AKSOY. Özveri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanıyım.

 

Derneğiniz kuruluş hikayesini ve temel amaçlarını bizimle paylaşır mısınız? İlk olarak 2002 yılında 5 kadın arkadaş, kendi imkânlarımızla yardıma muhtaç ailelere yardım etme amacıyla faaliyetlere başladık. 2004 yılında ise derneğimizi resmi olarak kurduk. Çok sayıda üyelerimiz oldu. 

 

Bugüne kadar yürüttüğünüz en önemli projelerden veya faaliyetlerden bahseder misiniz? Derneğimizin amacı, maddi durumu ve yaşam şartları elverişli olmadığını tespit ettiğimiz üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlamak, aynı zamanda yardıma muhtaç olan ailelere maddi ve manevi destekte bulunmaktır.

Derneğiniz yerelde ve ulusal ölçekte kadınların yaşamına nasıl katkı sunmaktadır? Çalışmalarımızla ilgili gelir elde etmek amacıyla haftanın iki günü derneğimizde mantı ve makarna yapmaktayız. 

2007-2011 yılları arasında ramazan çadırı kurduk. Derneğimizin kuruluşundan itibaren konserler ve geziler düzenlemek gibi faaliyetlerde bulunduk.

 

Bir kadın olarak dernek başkanlığı görevine gelme süreciniz nasıl gelişti? Arkadaşlarımın destek ve talebi ile 2008 yılında derneğimizin başkanlığını devir aldım. 

 

Kaç senedir başkanlık ya da üyelik görevini üstleniyorsunuz? Derneğimizin de isminden olduğu üzere büyük bir özveri ve sorumluluk ile 18 yıldır başkanlık görevimi içtenlikle sürdürmekteyim.

Bu görevde karşılaştığınız en büyük zorluklar nelerdir ve nasıl aştınız? İhtiyacı olan insanlara destek olabildikçe, kadınlarımızın başarı ve gayreti ön plana çıkıyor. Bundan da dernek başkanı olarak mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu görevi sürdürürken, süreci üyelerim hep kolaylaştırdı. Onların sayesinde zorluk yaşamadan desteklerimizi arttırdık.

Bu derneğin başkanı olarak sizi en çok gururlandıran an hangisiydi? 2022 yılında Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından “Yılın Kadınana Ödülü” ne layık görülmek gurur duyduğum bir andı. Ödülü, tüm üyelerimiz ve iyilikte örnek olan kadınlar adına aldım. Kadınlarımızın emeğinin değdiği her bir çalışmada insanlık adına çiçek açtığı kanaatindeyim. 

 

Dernek yönetiminde kaç kadın var? Şu anda aktif olarak 16 kadın üyemiz bulunmaktadır.

 

Köşemizde okuyucularımıza iletmek istediğiniz özel bir mesajınız var mı? Kadınların gayret ettiklerinde çok güzel işler başarabildiğine inanıyorum. Gençlere, toplum yararı adına yapmak istedikleri her iyilik için başta kendilerine inanmalarını tavsiye ediyorum. Başarılarını iyilik ve empati duygularından motivasyon alarak sağlayacaklarına inanıyorum.

 

 

Maddi madeni yaptıkları gönüllü çalışmaları ve destekleyici katkılarından dolayı kendisini kutluyorum. Özveri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin gönüllü üyelerine, değerli başkanım Ayşe AKSOY Hanım’a gönülden teşekkür ediyorum. 

Ben Âliye Mete Sert; haftaya bir başka kadın dernek başkanının hikâyesiyle buluşmak dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları