Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni Demokratik Anayasa” konulu panel düzenlendi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Yeni Demokratik Anayasa" konulu panel düzenlendi

İstanbul’da faaliyet gösteren Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonunun da üyesi olduğu 81 ilin sivil toplum kuruluşlarından oluşan Yedi Renk Tek Yürek Platformu Rize, Çanakkale ve Nevşehir toplantılarından sonra, ‘Yeni Demokratik Anayasa’ konulu panelini bu kez de Bingöl’de düzenledi

Panelden önce Solhan ilçesindeki yüzen adalara düzenlenen gezide konuşan AFYONMADEF Federasyon Başkanı İlyas Seçen, Bingöl Valisine, Bingöl il ve ilçe belediye başkanlarına ve Bingöllülere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek yeni anayasa çalışmalarının ülkemize hayırlı olmasını diledi. Seçen, daha önce Bingöl Valisi olarak görev yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun selamını da Bingöllü vatandaşlara iletti.
Bingöl Valiliği, Bingöl Belediye Başkanlığı ve Bingöl Üniversitesi desteğiyle Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen panele Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Gıyasettin Baydaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile İstanbul’da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.
Panelde ilk olarak Bingöl Federasyonu adına konuşan Avukat Mücahit Tanılır, panelin 1982 Anayasası’na en fazla “hayır” oyu veren, 2007’deki anayasa değişikliklerini de en çok “evet” oyu veren Bingöl’de gerçekleştirilmesinin büyük anlam taşıdığını söyledi. Tanılır, “Eğer bu ülke 12 Eylül ve 28 Şubat’ı yargılayabiliyorsa, bu millet kendi anayasasını yazmış demektir. Bundan sonraki iş, artık TBMM’ye kalmıştır” dedi.
Yapılan konuşmalarından ardından oturum başkanlığını Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’ın yaptığı panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan yaydımcısı Prof. Dr. Aydın Gülan, Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Gazeteci-Yazar Ümit Fırat ve Emekli Savcı-Avukat Sacit Kayasu, yeni anayasanın nasıl olması gerektiği yönündeki fikirlerini paylaştılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti