Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni göreve başlayan memurlar eğitim semineri verildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yeni göreve başlayan memurlar eğitim semineri verildi

Afyonkarahisar Valiliği ile ilçe kaymakamlıkları bünyesinde yeni göreve başlayan personellere yönelik düzenlenen “Aday Memurların Temel Eğitimi” programı kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Haberleşme (İletişim)” ve “Halkla İlişkiler” konularında iki ayrı seminer verildi

“Sivri ve zehirli dil
kullanmayın”
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Konferans Salonunda verilen seminerlere Valilik ve ilçe kaymakamlıklarındaki yazı işleri ve bilgi işlem birimlerinde göreve başlamış olan aday memurlar katıldı. Seminerin ilk oturumunda “iletişim” kavramı üzerinde duran Doç. Dr. Nakilcioğlu, “İnsanların çoğu duvar örer, pek azı da köprü kurar” diyerek iletişimden gerektiği gibi yararlanmadığımıza dikkat çekti. Konuşmasında iletişimin insanlar arasında duygu, düşünce ve bilgi paylaşımı olduğunu belirten Doç. Dr. Nakilcioğlu, iletişimde asıl amacın, sorunları çözmek ve ihtiyaçları karşılamak olduğunu vurguladı. Etkili bir iletişim için neler yapılması gerektiği hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Nakilcioğlu şunları söyledi: “İletişimde başarılı olmak için ne söyleyeceğini bilmek; ne zaman söyleyeceğini bilmek; nerede söyleyeceğini bilmek; nasıl söyleyeceğini bilmek ve sözün anlaşılıp anlaşılmadığını ölçmek gerekir. Etkili iletişim kurmak için kendinizle barışık olmalısınız; tepki değil, yaklaşım göstemelisiniz; zorlukları nükteyle karşılamalısınız. Sivri ve zehirli dil kullanmamalısınız. Gönül kristal vazoya benzer, en küçük taş onu kırabilir, kırıldıktan sonra da onarılması çok zordur. Gönül kırmamaya özen gösteriniz, yanlış bir söz ve davranışta bulunduğumuz zaman da nezaketle özür dileyip karşımızdakinin gönlünü almasını bilmelisiniz.”
“Devlet memurları
özel hayatlarına da dikkat etmeli”
Seminerin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise “halkla ilişkiler” kavramı ve uygulamaları konusunda bilgi veren Doç. Dr. İsmail Hakkı, halkla ilişkilerde başarılı olabilmek için uyulması gereken kurallara değinerek, “Başarının ilk adımı, halkın deyimiyle, önce adam olmaktır; sonra herkese adam gibi davranmaktır. Bunların ardından, karşısındakini adam yerine koymak; iletişimi iyi bilmek; bilgi ve deneyimini sürekli geliştirmek gelir. Devlet memurluğu gibi onurlu bir görevi üstlenmiş olan kişi, sadece işyerindeki davranışlarına değil, özel hayatına da dikkat etmek zorundadır. Gelişmek ve olgunlaşabilmek için kamu görevlisi özeleştiri yapabilmeli, devletine ve mesai arkadaşlarına güven duymalı, aynı zamanda da çevresine güven vermelidir. Ayrıca hem kurumun hem de halkın çıkarlarını sonuna kadar korumayı kendine görev saymalıdır.” şeklinde konuştu.
“Rüşvete asla bulaşmayın”
Göreve başlayan memur adaylarına işte ve hayatta başarılı olabilmeleri için önerilerde de bulunan Doç. Dr. Nakilcioğlu, “Meslekte ilerleyebilmek ve saygın bir çevre edinebilmek için dilinize ve konuşmanıza daima özen göstermelisiniz. Ucuza ve kolaya kaçmadan, görev sırasında hizmet kalitesini hep üstün tutmaya çalışmalısınız. Çalıştığınız kurumun sırlarını korumayı ilke edinmelisiniz. Rüşvete asla bulaşmamalısınız. İşyerinde dedikodu ve haksız eleştiri yapmamalısınız. Kendinizi sürekli yenilemeye gayret edin. En önemlisi, halkın inanç ve kültür değerlerine saygılı olmalısınız.” diye konuştu. İki haftadır devam eden aday memurların temel eğitimi seminerleri, eğitimler sonunda yapılacak değerlendirme sınavı ile sona erecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti