Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni spor tesisleri açılmadan eskiler yıkılmayacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Yeni spor tesisleri açılmadan eskiler yıkılmayacak

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ciddi bir harcama ile günlük hayata kazandırdığı Taş Medrese’nin aslına uygun kullanımının memnuniyet yarattığını söyleyen Başkan Çoban, yeni spor tesisleri ve Macera Parkı yatırımlarını da anlattı

Burcu AYDIN

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gedik Ahmet Paşa Medresesi, diğer adıyla Taş Medrese’nin ciddi bir bedel ve uğraşı ile şehrin sosyo-kültürel hayatına kazandırıldığını tekrarladı. Çoban, Medrese’nin asli fonksiyonuna uygun kullanımından bahtiyar olduklarını vurguladı.
Taş Medrese’nin geçen dönemki projeleri arasında yer alan bir çalışma olduğunu hatırlatan Burhanettin Çoban, Belediye’nin bu projeye ciddi bir harcama gerçekleştirdiğini söyledi. Günümüzde Taş Medrese vakfiyesine uygun amaçta kullanılmasından son derece mutlu olduklarını dile getiren Çoban şöyle konuştu: “Bugün Taş Medresesi Vakfiyesi’nin amacına uygun kullanımının mutluluğunu, bahtiyarlığını hep beraber yaşıyoruz. Taş Medresemiz’de her geçen gün kültür, sanat faaliyetleri artacak. Burası bilindiği üzere bir kültür sanat merkezi haline geldi. Ecdadımızdan bize miras kalan meslekler yaşatılıyor. Ahşap atölyesi, manda-koç boynuzundan kemik tarak atölyesi, gümüş takı tasarım atölyesi, cam eşya imalat bölümü var. Çarık, yemeni imalatı ve keçe sanatlarının icra edildiği atölyelerimiz var. Tesbih imalat bölümümüz var. Hat ve ebru sanatları ile ilgili bölümlerimiz var. Afyon’a özgü bıçakların yapıldığı bir bıçak imalathanesi var. Her geçen gün yeni sanatları inşallah ilave edeceğiz. Aynı zamanda burası bir sergi salonu haline de geldi. Biz bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz.”
YENİLER HİZMETE AÇILMADAN ESKİLER YIKILMAYACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mevcut Stadyum ve eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu alanlara yönelik kararların işleyişi hakkında açıklama yaptı.
Burhanettin Çoban, Eski SSK Hastenesi’nin bulunduğu alanda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi yapımı için ihale yapıldığını bildirdi. İhale prosedürleri gereklerinin yerine getirildiğini anlatan Çoban; “Sonunda tüm itirazlar karara bağlandı. Müteahhit firmaya Bakanlık tarafından sözleşmeye davet yazısı gönderildi. İlgili firmanın sözleşmeyi imzalayıp işe başlaması gerekiyor. Eğer bu firma sözleşmeyi imzalamazsa sıradaki ikinci firmaya davetiye gönderilecek. Birkaç gün önce Ankara’da idim, bu şekilde bir bilgi aldım. İnşallah bu inşaatımız da bu sene başlar” dedi. Stadyum’un eski alanının TOKİ’ye devir edildiğini belirten Çoban; “TOKİ bu alanı bilindiği üzere satmıştı. Ama yeni Spor Kompleksi devreye girmeden biz buradaki tesisleri yıktırmayacağız. Burası kullanıma devam edecek. Hatta Kapalı Spor Salonumuzu da yeni salon bitmeden yıkılmasına izin vermemeyi planlıyorum. İnşallah bunu da gerçekleştiririz diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
MACERA PARKI’NA
İLAVE PARK YAPILACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aksilik olmaması halinde büyük bir ihtimalle Temmuz ayında hizmete alınacak olan Macera Parkı’na küçük çocuklara özel bir ek park daha yapılacağını açıkladı.
Kent Ormanı’nda macera parkı ihalesinin yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ihalenin geçen yıl yapıldığını kaydetti.
Müteahhit firmanın macera parkının tüm aşamalarını tamamlayıp, Belediye’ye teslim ettiğini aktaran Burhanettin Çoban, macera parkının tehlikeli bir alan olması nedeniyle etrafına Belediye’nin ek olarak duvar çektiğini ifade etti. Ayrıca otoparkların da genişlettiklerini bildiren Çoban; “Macera Parkımız’da şu an otopark ve duvar yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Yoksa macera parkımız tamamen bitti. Bizim Macera Parkımız 14 yaş üstü çocuklara uygun. Ancak ebeveynleriyle birlikte parka gelen 3-7 yaş aralığındaki çocuklarımız için çeşitli isimlerle tanımlanan küçük özel bir park da yapacağız. Amacımız oraya gelecek küçük çocuklarımızın bu etkinlik ve fırsattan geri kalmamaları. O nedenle ihaleye çıkarak ilave bir parkta yapacağız. Büyük ihtimalle macera parkımızı Temmuz ayı içerisinde hizmete alırız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti