Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yerel basın dar boğazda” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar
“Yerel basın dar boğazda”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, basının içinde bulunduğu sıkıntıda daralan ekonomik piyasanın etkisi olduğu kadar, yerel gazeteler için hayati öneme sahip resmi ilanlara ilişkin fiyat tarifesinde hiçbir artışa gidilmemesinin de etkisi olduğunu ifade etti.
“MALİYETLER ARTIYOR, GAZETELERİN GELİRİ YERİNDE SAYIYOR”
Demirkırkan, “Dolar karşısında hızla değer kaybeden Türk lirası nedeniyle maliyetler artmakta,  dövizle satın alınan kağıt, kalıp, film, boya gibi girdilerin maliyetleri hızla artmasına rağmen, gazetelerin geliri iki yıldır yerinde saymaktadır. Bu da ayakta durmakta güçlük çeken yerel medyayı borç batağına sürüklemektedir. Basının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara aşabilmek amacıyla CHP tarafından, 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda değişiklik yapmasını öngören yasa teklifinin TBMM Başkanlığına sunuldu” dedi.
“BAKANLAR KURULU KARARINA GEREK KALMAYACAK”
Resmi ilanlara ilişkin fiyat tarifesinin her yıl Basın İlan Kurumu tarafından belirlendikten sonra Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu, ancak Bakanlar Kurulunda onaylandıktan sonra geçerli olduğunu ifade eden Demirkırkan, “Kurum 2017 yılı için yüzde 8 artış teklif etmiş uygulanmamış, 2018 yılı için yüzde 20’lik artış belirlemiş, ancak Bakanlar Kurulundan onay çıkmamış. Yerel basın da gözünü kırpmadan Bakanlar Kurulundan çıkacak kararı bekliyor. Verilen kanun teklifiyle Bakanlar Kurulunun kararına artık gerek kalmayacak. Teklif 195 sayılı Basın İlan Kurumunun Teşkiline Dair Kanunun 39. Maddesinde değişiklik yapıyor. Teklif yasalaşırsa, resmi ilanların fiyat tarifesi, Basın-İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından tespit edildikten sonra Resmi Gazetede yayımlanacak. Parasal tutarlar her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık değişim oranını geçmemek üzere her yıl Genel Kurul tarafından arttırılacak” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti