Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz: D4 yetki belgeleri halkı mağdur ediyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Yılmaz: D4 yetki belgeleri halkı mağdur ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, son günlerde gündeme gelen D4 yetki belgelerinin, halkın mağduriyetine yol açtığını belirterek, bu uygulamadan vazgeçilmesi veya daha kolay bir şekilde yetki belgelerinin verilmesi gerektiğini söyledi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, özellikle bazı belediyelerin tamamen hizmet amacı ile yaptıkları taşımacılık faaliyetlerini yürütemez hale geldiğini ifade etti. Yılmaz, “Emniyet güçlerimiz görevleri gereği belediyelerimizin araçlarına para cezaları uygulamaya başladı ve halkımızın zaruri ihtiyacı olan ulaşım hizmetinin yapılması sıkıntılı bir hal aldı. Daha önce MHP olarak bu sorunu dile getirip bir araştırma komisyonu kurulmasını istemiştir. Ulaştırma bakanlığının 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında şoför esnafını ilgilendiren 41 farklı yetki belgesi bulunmaktadır. Bu kadar çok yetki belgesi olmasına rağmen gerek mevzuat anlamında gerekse yetki belgelerinin verilmesi anlamında çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Yetki belgelerinin çeşitliliği karşısında şoför esnafımız ve taşımacılık faaliyeti gösteren kurum ve kuruluşlarımız karşılarında muhatap dahi bulamamaktadır.” şeklinde konuştu.
Özellikle belediyelerin ciddi sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, D4 yetki belgesi almaları istenen belediyelerin belediye şirketi kurmaları gerektiğini kaydetti. Birçok belediyenin nüfusları ve gelir düzeyleri şirket kurmaya uygun olmadığını belirten Yılmaz, bunun sonucunda mağdur olacak kesimin halk olduğunu vurguladı.
Yılmaz, “Özellikle uzak belde ve köylerimizde halkımızın ciddi mağduriyetine neden olan bu uygulamadan vazgeçilmesi ya da daha kolay bir şekilde yetki belgelerinin verilmesi sağlanmalıdır. Kurum ve Kuruluşları karşı karşıya getiren bu uygulamaya son verilmelidir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti