Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz: “Sayın vekilimiz aydınlatsın” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yılmaz: "Sayın vekilimiz aydınlatsın"

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi kongresinde mevkidaşı Halil Ürün’den muhtarlıkla ilgili yeni düzenleme hakkında muhtarları aydınlatmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi’nin genel kurul toplantısında muhtarlara hitap etti. AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün de hazır bulunduğu toplantıda Milletvekili Yılmaz iktidar partisi Milletvekili Halil Ürün’den muhtarlıkla ilgili yeni düzenleme planlaması hakkında muhtarları aydınlatmasını istedi.
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi genel kurulunda muhtarlara hitap etti. Toplumda demokrasinin temelinde muhtarlık müessesinin yattığını dile getiren Milletvekili Yılmaz, muhtarların doğumdan ölüme acı ve tatlı hergünde bir arada olunan kişiler olduklarını söyledi. Muhtarların son dönemde içine düştükleri sıkıntıların hep birlikte idrak edildiğini ifade eden Yılmaz; “Muhtarlarımızın sıkıntıları gün geçtikçe artmaktadır. Muhtarlarımızın öneminden ne kadar bahsetsek azdır. Son yıllardaki yetki kayıpları, yaşadıkları ekonomik problemler gerçekten sıkıntı yaratmaktadır. Bunların çözümü noktasında birşeyler yapmak lazım. Muhtarlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için MHP olarak TBMM’ye 4 maddelik bir kanun teklif verdik.” dedi. Yılmaz, söz konusu kanun teklifini 17 Kasım 2011 tarihinde verdiklerini, Türkiye’de yaklaşık 54 bin muhtar bulunduğunu bildirdi. Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 17 bin muhtarı ilgilendiren şehirlerde ya da belediyelik olan yerlerdeki muhtarlıkların kaldırılacağı, sadece köy muhtarlıklarının kalacağı konusunda salonda bulanan AK Partili Milletvekili Halil Ürün’ün muhtarları aydınlatmasını istedi. Yılmaz, gelecek Eylül ya da Ekim ayı içerisinde yerel seçimlerin yapılma ihtimali bulunduğunu, bu durumun henüz netleşmediğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti