Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz: Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmeli

Bu haberin fotoğrafı yok
Yılmaz: Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmeli

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, deprem gerçeğiyle ne zaman, nerede ve ne boyutta karşılaşılacağının bilenmediğini belirtti. Yılmaz, bu nedenle yerleşim bölgelerinin titizlikle belirlenip, yapıların deprem etkilerine karşı dayanıklı olarak yapılması gerektiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 3 Şubat 2002 tarihindeAfyonkarahisar’ın Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar, merkez ilçe ve beldelerinde etkili olan depremin 11. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
“ACILAR HALA YÜREĞİMİZİ
SIZLATIYOR”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şunları kaydetti, “3 Şubat 2002 tarihinde Afyonkarahisar’ın Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar ilçesi ile Afyon merkeze bağlı belde ve köylerinde meydana gelen depremin üzerinden 11 yıl geçti. Bu deprem, 46 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, 318 vatandaşımızın yaralanmasına ve 622 adet binanın hasar görmesine neden olmuştur. Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar ilçelerinde meydana gelen depremde yaşanan acılar hala yüreğimizi sızlatmaktadır. Deprem de sadece kaybedilen hayatlarla değil, yaşattığı acıların yanı sıra ekonomik ve sosyal sıkıntılarla da baş başa kalınmıştır” dedi.
“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI”
Bu acıların bir daha yaşanmamasını teminni eden Yılmaz, “Tek umudumuz bu acıların bir daha yaşanmaması ve geleceğe dair hazırlıklar yapılırken geçmişten ders çıkartılarak gerekli önlemlerin alınmasıdır. Çünkü deprem gerçeğiyle ne zaman, nerede ve ne boyutta karşılaşacağımız bilinmemektedir. Deprem riskleri insanların alacağı önlemlerle azaltılabilmektedir. Bu yüzden yerleşim bölgeleri titizlikle belirlemeli, yapıları deprem etkilerine karşı dayanıklı olarak yapmalı ve deprem sigorta sistemine dahil olmalıyız. Bu düşüncelerle Sultandağı, Çay, Bolvadin, Çobanlar ilçelerinde meydana gelen depreminin 11. yıldönümü nedeniyle hayatlarını kaybeden 46 vatandaşımıza bir kez daha rahmet diliyor, Cenab-ı Allah’ın milletimize bu tür doğal felaketleri tekrar yaşatmamasını niyaz ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti