Zafer Partili Dere: Siyasi Görüşü Ne Olursa Olsun Kapımız Herkese Açık
Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Dere, siyasi görüşü ne olursa olsun kapılarının herkese açık olduğunu, sorunları konuşmak istediklerini, paylaşılacak fikirlere açık olduklarını belirtti.
Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Dere, partisinin yeni hizmet binasında ve ilk geniş kapsamlı düzenlediklerini vurguladığı yönetim kurulu toplantısında önemli mesajlar verdi.
“TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”
Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevini üstlendiği günden bu yana yönetim ve üyelerle ilk kez geniş kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirterek bu toplantının herkes için hayırlar getirmesini dileyen Başkan Dere, “Bugün burada yalnızca bir toplantı yapmak için bir araya gelmedik. Bugün yeni bir dönemin başlangıcını yapmak için buradayız. Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden biri il binamızı yenilemek oldu. Çünkü biz, değişimi önce kendi evimizden başlatmak istedik. Ancak şunu özellikle ifade etmek istiyorum: Biz sadece duvarları boyamadık, tabelaları değiştirmedik, odaları yenilemedik. Burayı Afyonkarahisar’da Türk milliyetçilerinin, vatanseverlerin, gençlerin, kadınların, çiftçinin, esnafın, emeklinin ve geleceğinden endişe duyan her vatandaşımızın kapısını rahatlıkla çalabileceği bir siyaset merkezi hâline getirmek istiyoruz. Bu bina bizim makamımız değil, milletimizin evidir. Kapımız bize oy verene de vermeyene de açık olacaktır. Çünkü bizim siyaset anlayışımızda vatandaşın derdini dinlemek için önce hangi partiye oy verdiğini sormak yoktur. Türkiye zor bir dönemden geçmektedir. Vatandaşımız hayat pahalılığıyla mücadele ediyor. Emeklimiz geçinmekte zorlanıyor. Esnafımız artan maliyetlerle ayakta kalmaya çalışıyor. Çiftçimiz mazotun, gübrenin, yemin ve üretim maliyetlerinin altında eziliyor. Gençlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra geleceklerini kendi ülkelerinde kurup kuramayacaklarını düşünüyor. Bizim görevimiz yalnızca bunları eleştirmek değildir. Bizim görevimiz çözüm üretmektir. Afyonkarahisar’ın tarımını, hayvancılığını, sanayisini, mermerciliğini, esnafını ve turizmini konuşacağız. Şehrimizin trafik sorununu da konuşacağız, köylerimizin sorunlarını da. Gençlerimizin iş bulmasını da konuşacağız, üreticimizin ürününün karşılığını almasını da. Çünkü biz Afyonkarahisar’da sadece seçim zamanı ortaya çıkan bir teşkilat olmayacağız. Sahada olacağız. Vatandaşımızın dükkânına gireceğiz, köyüne gideceğiz, pazarına gideceğiz. Çiftçimizi tarlasında, esnafımızı iş yerinde, işçimizi fabrikasında dinleyeceğiz. Bir vatandaşımızın haklı bir sorunu varsa, o sorun bizim de sorunumuz olacaktır.” dedi.
“ZAFER PARTİSİ OLARAK DURDUĞUMUZ YER BELLİ”
Türkiye’nin gündeminde yalnızca ekonomi olmadığını devletin geleceğini, milli birliğin, sınır güvenliği ve Cumhuriyetin temel değerlerini ilgilendiren çok önemli meselelerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Başkan Dere, “Zafer Partisi olarak bizim durduğumuz yer bellidir. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter devlet yapısından, Anayasamızın temel ilkelerinden, Türk milletinin birliğinden ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’ten taviz verilmesine karşıyız. Terör karşısındaki tavrımız da açıktır. Terör örgütleriyle mücadele edilir. Devletin egemenliği ve milletimizin geleceği siyasi pazarlıkların konusu yapılamaz. Şehitlerimizin emaneti bizim için siyasi hesapların üzerindedir. Ancak biz bunu söylerken toplum içerisinde yeni kavgalar oluşturmak için değil; Türk milletini yeniden ortak değerler etrafında birleştirmek için siyaset yapacağız. Çünkü bu ülkenin bugün en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerden biri yeniden birlik duygusudur. Bizim mücadelemiz birbirimizle değil; hukuksuzlukla, liyakatsizlikle, yolsuzlukla, üretimsizlikle ve Türkiye’nin geleceğini tehdit eden politikalarla olacaktır.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR’IN HER NOKTASINA ULAŞACAĞIZ”
“Bu yeni dönemde hiç kimse kendisini diğer arkadaşından üstün görmeyecek” diyen Başkan Dere, şu ifadeleri kullandı: “Görevlerimiz farklı olabilir ancak davamız birdir. İl Başkanı olmak bir ayrıcalık değil, sorumluluktur. Yönetim kurulu üyesi olmak bir unvan değil, görevdir. İlçe başkanı olmak makam değil, hizmet yeridir. Üye olmak ise bu teşkilatın en temel gücüdür. Benim kapım bütün arkadaşlarıma açık olacaktır. Eleştiren arkadaşımızı dışlamayacağız. Fikir söyleyen arkadaşımızı susturmayacağız. Hatalarımız varsa birbirimize söyleyeceğiz. Ama bunu teşkilatımızın birlik ve beraberliğini koruyarak yapacağız. Dedikoduyla değil yüz yüze konuşacağız. Kişisel hesaplarla değil, ortak hedeflerle hareket edeceğiz. Çünkü bizim birbirimizle kaybedecek zamanımız yok. Önümüzde çok büyük bir çalışma dönemi var. Teşkilatımızı büyüteceğiz. İlçelerimizi güçlendireceğiz. Gençlerimize ve kadınlarımıza daha fazla alan açacağız. Üye sayımızı artıracağız. Mahalle mahalle, köy köy Afyonkarahisar’ın her noktasına ulaşacağız. Fakat bunu sadece sayı artırmak için yapmayacağız. Liyakatli, vicdanlı, ahlaklı ve vatansever insanları siyasete kazandıracağız. İnsanların siyasetten umudunu kestiği bir dönemde onlara temiz, ilkeli ve çalışkan bir siyaset anlayışının mümkün olduğunu göstereceğiz. Ben sizlerden bir şey daha istiyorum: Bu binadan çıktıktan sonra herkes kendisini Zafer Partisi’nin Afyonkarahisar’daki temsilcisi olarak görsün. Söylediğimiz sözden davranışımıza kadar taşıdığımız sorumluluğun farkında olalım. Vatandaşımız bizi gördüğünde kavga eden değil çözüm üreten; sadece eleştiren değil alternatif ortaya koyan; kibirli değil ulaşılabilir bir teşkilat görsün. Ve buradan Afyonkarahisar’daki bütün hemşerilerimize de seslenmek istiyorum: Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, kapımız sizlere açıktır. Bir sorununuz varsa gelin konuşalım. Bir fikriniz varsa gelin paylaşın. Bu şehir için bir projeniz varsa gelin birlikte değerlendirelim. Çünkü Afyonkarahisar hepimizin. Türkiye hepimizin. Biz siyaseti insanları birbirinden ayırmak için değil, ortak geleceğimiz için bir araya getirmek amacıyla yapmak istiyoruz.”
“VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ”
Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Dere, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün yenilenen il binamızda yeni bir dönemin ilk adımını atıyoruz. Ama asıl yenilenmesi gereken binamız değil, siyaset anlayışımızdır. Daha fazla çalışacağız. Daha fazla sahada olacağız. Daha fazla vatandaşımıza dokunacağız. Ve bunu yaparken Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim yolundan, Cumhuriyetimizin değerlerinden, Türk milletinin menfaatlerinden hiçbir zaman ayrılmayacağız. Bizim kişisel makam beklentimiz değil, milletimize karşı sorumluluğumuz vardır. Bugün burada bulunan her bir arkadaşımın bu sorumluluğu taşıdığına inanıyorum. Bir olacağız. Beraber olacağız. Disiplinli olacağız. Çalışacağız. Afyonkarahisar’da Zafer Partisi’ni yalnızca konuşulan değil, sahada görülen; yalnızca eleştiren değil çözüm üreten; seçimden seçime değil her gün vatandaşının yanında olan güçlü bir teşkilat hâline getireceğiz. Bu vesileyle yenilenen il binamızın teşkilatımıza, Afyonkarahisar’ımıza ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açıyoruz. Kapımız milletimize, gönlümüz vatanımıza, mücadelemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine açıktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanı bizlere emanet eden bütün kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın liderliğinde; Türk milletinin birliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve çocuklarımızın yarınları için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinize katılımınız ve bugüne kadar verdiğiniz emek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Var olsun Türk milleti.”

