Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28 Şubat Türkiye’ye büyük kayıplar yaşattı

28 Şubat Post-modern Darbesi’nin
28 Şubat Türkiye’ye büyük kayıplar yaşattı

28 Şubat Post-modern Darbesi’nin 21’inci yılı dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi’nin Yrd. Doç. Dr. Sevil Cengiz moderatörlüğünde Gümüşhane Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği panele AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal’ın yanı sıra 28 Şubat sürecinde yarbay rütbesiyle görev yaparken ‘irtica’ gerekçesiyle ordudan atılan ve daha sonra hakları iade edilen emekli Albay Ersan Ergür, 28 Şubat Platform Başkanı Mine İpekve Araştırmacı Yazar Ahmet Ay konuşmacı olarak katıldı.
“İNSANLARIN DİNİ İNANÇLARI
RENCİDE ETMEYİ HEDEFLEDİLER”
Kültür ve Kongre Merkezi’nin tamamen dolduğu panel Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Panel Moderatörü Yrd. Doç. Dr. Sevil Cengiz’in 28 Şubat ile ilgili bilgi vermesinin ardından gün gün 28 Şubat’a giden süreci anlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, öncesi ve sonrasıyla 28 Şubat’ın nasıl yaşandığını kararların nasıl alındığını anlattı. Türkiye’de o dönemde yaşanan gelişmelerin insanlar üzerindeki etkisini de anlatan Milletvekili Hatice Özkal, bu dönemde yaşanan bazı olaylar ile medyanın bu olayları yansıtma şeklinin insanların dini inançlarını rencide etmeyi hedefler nitelikte olduğunu da anlattı.
“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİMDEN UZAKLAŞMAK ZORUNDA KALDIM”
Öğretmenlik mesleğinden uzaklaşmak zorunda kaldığı 28 Şubat kararlarının pek çok insan için işkenceye dönüştüğünü ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, bu dönemde; imam hatiplerin önünün kesilerek kat sayı uygulamasının getirildiğini, başörtülü olduğu için ikna odalarına alınan, zorla başla açtırmaya çalışan genç kızların okullarını bırakmak durumunda kaldığını, inançlı pek çok kişinin farklı nedenlerle kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırıldığını kaydeden Milletvekili Özkal, “28 Şubat ülkemizde pek çok insanın acı çekmesine neden olan bir darbeydi. 28 Şubat darbesinin ülkemize toplam maliyeti tam 381 Milyar Dolardı. O dönemde 6 milyona yakın kişi fişlenirken, aynı dönemde bankalardan hortumlanan 46 milyar Doları devletimiz ve milletimiz ödemek durumunda kaldı. Bir nesil insanımız o dönemde eğitim hayatından ve gelecek umutlarından vazgeçti. Benim gibi bir çok insan mesleğinden edildi. Bu darbenin planlayıcıları arasında yer alan FETÖ, 28 Şubat sonrası hızla güçlendi.” şeklinde konuştu.
Panelin ardından diğer panelistlere günün anısına hediyelerini Milletvekili Hatice Dudu Özkal takdim ederken, öğrenciler Milletvekili Özkal’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti