Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aday öğretmenlere tavsiye: Yüksek lisans ve doktora yapın

Afyonkarahisar Hakan Yusuf Güner,
Aday öğretmenlere tavsiye: Yüksek lisans ve doktora yapın

Afyonkarahisar Hakan Yusuf Güner, geçtiğimiz aylarda atamaları yapılan aday öğretmenlerle bir araya gelerek bir dizi tavsiyelerde bulundu.
Vali Hakan Yusuf Güner, aday öğretmenlerle bir araya gelerek ‘Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’ hakkında bilgiler verirken, aday öğretmenlere ildeki eğitim seviyesinin artırılması ile alakalı yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında da bilgiler vererek yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Vali Güner, “Bulunduğunuz yerlerde insanlarla ve öğrenciler vesilesiyle öğrenci velileriyle oluşturacağınız gönül bağları da sizin meslek yaşantınızda size hayat veren, size ışıltı veren, size yön veren, en büyük güzellikler olacaktır. Bu yönüyle tabii biz şöyle bir 25 yıl öncesine döndüğümüzde ve 25 yıl hatta 30 yıl öncesini düşündüğümüzde hem sizler yeni bir jenerasyonsunuz, hem de imkân ve kapasite olarak gerçekten 25 yıl öncesine göre çok çok kıyas edilmeyecek güzelliklerle ve imkânlara sahipsiniz. O yönüyle de şanslısınız. Ben bu bağlamda Milli Eğitim hizmetlerinde görev alacak öğretmen adayları olarak sizlerin bu üç hususu mutlaka çok iyi hissetmeniz, çok iyi idrak etmeniz, çok iyi muhasebe etmeniz gerektiği kanaatindeyim. Bunları yapmazsanız kendinizi yenileyemezsiniz, geliştiremezsiniz ve maalesef o zaman yetersiz bir eğitimci ve niteliksiz bir pozisyona kendinizi düşürmüş olursunuz. Onun için şimdiden sizin kollarınızı sıvayıp hem geleceğin neslini yoğuracak, hem de geleceğin eğitim stratejisinde yer alacak kişiler olarak kendinizi şimdiden hazırlamanız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca artık yüksek lisans yapmak, doktora yapmak eskisi gibi zor değil çünkü hemen hemen her ilde bir üniversite var. Üniversitelerle bağınızı koparmayın, irtibatınız koparmayın. Mümkün mertebe yüksek lisans yapmaya, doktora yapmaya gayret edin, çünkü bana göre doktora yapmış bir insanın eğitim mekanizması içerisinde yer alması o yere, o mekâna, o ortama mutlaka kalite ve farklı bir bakış, üst bir bakış sunacaktır” dedi.
KENDİNİZE
SAYGI DUYUN
Yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Vali Güner, “Sizler eğer kafanızda tahayyülünüzü, sisteminizi, mekanizmanızı doğru oluşturamazsanız amirleriniz ve sorumlu olduğunuz kişilerin kim olduğunu idrak edemezseniz doğru kurguları oluşturamazsınız. Bir kısmınız köylerde görev yapacaksınız. Bir kısmınız ilçelerde, beldelerde, bir kısmınız illerde görev yapacaksınız. Bir öğretmen her şeyden önce kendisine saygı duyulmasını istiyor ise önce kendisi kendisine saygı duyacak, kendisi kendisine değer verecek. Daha sonra da öğrencilerin, velilerin ve arkadaşlarının kendisine saygı duymasını ve değer vermesini bekleyecek” diye konuştu.
“SENDİKA HASTALIĞI” VURGUSU
Sendikal faaliyetler hakkında da önemli vurgular yapan Vali Güner, şöyle devam etti:
“Maalesef şimdi bir sendika hastalığı genel olarak bizim zamanımızda yoktu yeni oluştu. Kimileri işte efendim sendikal hakkımız var, sendika üyesiyiz şöyle hareket ederiz. Benim size tavsiyem şudur. İyi bir öğretmen olmaya gayret edin. Çünkü sizin mesleğiniz öğretmenliktir. Bu şu anlamda değil yani sendikaları inkar etmek, yok saymak anlamında değildir. Bir öğretmen imgesinin saygınlığını kendisinde oluşturacak bir düzeni, ihtimamı göstermeleri gerekir. Şu an ki kamu rejimimiz henüz daha performans sistemine dayalı bir yönetim yapısına giremedi. Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte yani kamu personelinin performans odaklı bir yönetim anlayışıyla, performans kriterlerine var olması zaruri hale gelecek. Testiyi taşıyanla testiyi kıran aynı kefeye konmayacaktır. Hatta testiyi kıran ödüllendirilmeyecek. Şu an ki çelişkilerden maalesef birisi budur. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sistemin düzene gireceğini umut ediyorum. Eğitim sistemimizin son dönemlerde yaşadığı süreç, özel okullar sistemini bünyemize dahil etti.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti