Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon, tarihi geçmişe dayanan kuvvetli kökleri olan yerel basına sahip”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle düzenlenen programda Afyonkarahisar’ın son derece güçlü bir yerel basına sahip olduğunu dile getirerek, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten bizim yerel basınımız çok güçlüdür. Afyonkarahisar olarak tarihi geçmişe dayanan kuvvetli kökleri olan bir yerel basına sahibiz” dedi

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle basın mensuplarına Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nce AF-BEL Otel’de kahvaltı verildi. Programa; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, AGC Başkanı Sezer Küçükkurt, basın mensupları katıldılar.
“24 TEMMUZ’U GELENEKLERİMİZLE KUTLAYACAĞIZ”
Programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt yaptı. 24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırıldığını hatırlatan Küçükkurt, “24 Temmuz Basın Bayramında birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afyonkarahisar’daki basın camiasının birliktelik çalışmaları sonrasında güzel bir manzarayı görmekten bir kez daha mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Afyonkarahisar basın camiası gerçekten emsalleriyle hatta ve kendisinin Afyonkarahisar’dan daha büyük illerle kıyaslandığında kendisini ispat etmiş, rüştünü ispat etmiş Afyonkarahisar’ı şehrimizin, demokrasinin gelişmesine katkı sunmaya devam eden bir yapıya sahiptir. Bu manada Afyonkarahisar’daki tüm basın mensupları üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyorlar. 24 Temmuz Basın Bayramını bir kez daha geçmişten bugüne taşıdığımız geleneklerimiz üzerinden kutlayacağız. Bugün bu geleneklerden bir tanesi olarak Afyonkarahisar Valiliğimiz ve Afyonkarahisar Belediyemizin ev sahipliğinde bir araya geldik. Nasip olursa akşamüzeri de Cemiyetimizin ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz Gala Gecesinde hem bir dost ortamında ilimizin değerli yöneticileriyle birlikte hem de sanatçılarımızla birlikte bir arada olacağız. Aynı şekilde bir geleneğin yeniden canlandırılması adına Afyon Gazeteciler Cemiyetimiz tarafından yayınlanan 24 Temmuz Bayram Gazetesi de okurlarımızla buluşacak. Ben bu etkinliği düzenledikleri için Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza katılımları ve her zaman gösterdikleri destekleri nedeniyle Sayın Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve değerli basın mensubu meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bayramınız kutlu olsun diyorum.”

“AFYON BASININDA YALAN YANLIŞ HABERLER YAPILMIYOR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Medya çalışanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeybek, “Basının kıymetini hep birlikte biliyoruz. Doğru, dürüst, ilkeli, vatandaşı doğru bilgilendirme yolunda yapmış olduğu haberlerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii basının olmazsa olmazlarından birinin halkı doğru bilgilendirmek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Yalan yanlış bilgilerle bakıyor, farklı yönlere yönlendirmek de bana göre basın mensubunun görevi değildir. Onun için Afyon’da çok şükür böyle bir kardeşimiz yok. Bu birliktelikten dolayı da başta Sayın Gazeteciler Başkanımız Sezer Küçükkurt ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Tekrar basın bayramımız hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.
“AFYON’UN KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda medya mensuplarıyla bir arada olmanın kıvanç verici olduğunu ifade etti. Arslan, “Afyon basınının değerini anlatmaya Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in de söylediği şekilde gerek yok. Toplum var ise iletişim var ise insanlar bir arada olmak zorundaysa ve iletişime geçmek zorundaysak basın olmak zorundadır. Afyon’da da Sayın Cemiyet Başkanımız Sezer Küçükkurt ve basın mensuplarına bu konuda teşekkür ederim. Çok seslilikle bir arada olmak bu cemiyete daha da değer katıyor. Bunun için elinize sağlık inşallah bundan sonraki yıllarda da bu birlikteliğin kalitesini daha da arttırarak daha iyi organizasyonlarla daha iyi hizmet sunarak Afyon’un kalitesini hep beraber arttırmak için elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Tüm basın mensuplarına teşekkür eder, 24 Temmuz Basın Bayramını tekrar kutlarım.” şeklinde konuştu.
“YEREL BASININ ETİK KURUL
TALEBİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutladı. Yurdunuseven, şöyle konuştu: “Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, çok güzel bir noktaya temas etti. Gazetecilik yazılı olsun, görsel olsun, haber alma özgürlüğü, insanlara haber ulaştırma özgürlüğüdür. Ama bunu yaparken de doğru, dürüst, kul hakkına girmeyen, iftiraya dayanmayan, ciddi ve gerçek haberi yapan bir gazetecilik bizim idealimiz istediğimiz gazeteciliktir. Tabi bunu Afyonkarahisar’da çoğu zaman görüyoruz. Ama bazen bazı yanlışlar, bazı aksilikler oluyor belki ama gazeteciler olarak sizlerden tek isteğimiz, kul hakkına girmeyin. Biz yanlışsak doğruyu söyleyin, yanlış yaptığımız yerde söyleyin. Ama lütfen iftira ve kul hakkına girmeyin. Dolayısıyla burada tekrar ben gazetecilerimi kutluyorum. Gazeteciler Cemiyeti’mize bir ziyarette bulunduk. Cemiyet Başkanımıza ve tüm yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında bize talepler listesi verdiler. Bu listede çok talep var da. Ben bir tanesi önemsiyorum. Bazı sivil toplum kuruluşları gibi mesela Baro gibi veya diğer kurumlar gibi bir kurula tabi olma istediğidir. Basın mensupları kendi iç düzeninde bir etik kurula tabiidir. Etik davranacağınıza söz veriyorsunuz. Ama yine de bir iş düzeni içerisinde yine yönetim kurulunun olduğu karar mekanizmasının olduğu ve üst kurulunda itiraz mekanizmasının olduğu bir iç düzende bir yöntem bulması da bana ve kafama yaptı. Bunu da ilgili yerlere ilettim. İnşallah bunun adına çalışma yapılır ki yapılırsa da biz buna ciddi manada destek oluruz. Cemiyetimizin ciddi manada sağ olsun Sezer Başkanım, diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın ciddi manada talepleri var ve bunları takip ediyorlar. Biz de takipçisiyiz. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle yerel basın için. Çünkü bizim için yerel basın çok önemli. Yereli sizler temsil ediyorsunuz ve bizler de bu ilin temsilcileri olarak yerele yaptıklarımızı aktarabilmemiz, yaptıklarımızın doğru dürüst bir şekilde arttırılabilmesi yerel basın mensupları sayesinde oluyor. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Tekrar 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutluyoruz.”
“24 TEMMUZ TARİHİNİN
BİRKAÇ ANLAMI VAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’da, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı. Medyanın dördüncü kuvvet olduğunu ifade eden Özkaya, şunları söyledi: “Dördüncü kuvvet medya elbette ki kendisine göre doğru gördüklerini eleştirecek. Hiç şüphesiz siyasetçi, idareci makul ve meşru olanlarına katlanacak, diğerleri de bir şey demiyoruz. 24 Temmuz tarihinin birkaç anlamı var. Lozan Antlaşmasının yıldönümüdür. Ayasofya’nın tekrar açılıp İstanbul’un ikinci kere fethinin yıl dönümü. Bizi inşallah Ayasofya’da kıyamete kadar yaşatsın. Lozan eksiklerine rağmen bu memleketin yeniden hürriyet bulduğu bir gündür. Ama çok eksiği ve yanlışı var. Bu konuda buradan söylemeden geçemeyeceğim. Ben konuşma hakkımı Toprak Mahsul Ofisi Genel Müdürümüze devretmek istiyorum. En sonunda. Çünkü biz onu davet ettik. Allah razı olsun. Bizi kırmadı geldi. Afyon Türkiye’nin önemli hububat merkezlerinden birisidir. Kendisiyle gece geç saate kadar konuştuk. Sabahleyin gazetecilerimizle kahvaltımız var. Siz de gelir misiniz dedik ve sağ olsun geldiler. İnşallah Sayın Genel Müdürümüz Türkiye’ye belki de gündem olacak sözleri söyleyecektir. Bu vesileyle bir kez daha basın mensubu kardeşlerimizin gününü kutluyorum.”
“24 TEMMUZ İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMANIN MÜJDECİSİ OLSUN”
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan Yiğitbaşı, sözlerine şöyle devam etti: “Medyanın işlevlerini bir yılı aşkın bir dönemde ben şehrimizin Valisi olarak takip ederken tekraren ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu gözlemledim. Medyanın içerisinde bilgilendirme, kamuoyu oluşturma ve bir anlamda farkındalık oluşturma işleri var. Bu şekilde özetleyebileceğimiz görevleri basın mensuplarımız ifa etmekteler. İstanbul basını dışındada yerel basınımız çok aktif. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten bizim yerel basınımız çok güçlüdür. Afyonkarahisar olarak tarihi geçmişe dayanan kuvvetli kökleri olan bir yerel basına sahibiz. Afyonkarahisar özelinde ben şunu çok hissettiğimi söyleyebilirim; Eğitim işlerine gerçekten çok daha fazla vurgu yapmamız gerektiğini düşünüyorum ben. Özellikle şu bir yıllık dönem içerisinde tabii bizim 17 ilçemiz, 420 köyümüz var. Şehrimiz kırsalı geniş bir alana sahiptir. Çok hızla değişen çok dinamik bir çağda yaşıyoruz. Dolayısıyla bilgilendirme dışında aslen yetişkinlerin eğitimine de basınımızın çok daha fazla girmesine benim şahsen iki adım var. Çünkü eğitim artık sadece Milli Eğitime ait bir süreç değil. Sadece gençleri, çocuklarımızı eğitmekle sınırlı da değil. Sadece 4 duvar arasında okullarda yapılacak bir iş değil. Benim gördüğüm bu. Ailelerimizin farklı konularda ebeveynler ve çocuklar arasında birbirimizi anlama konusunda hızla açılan makas var. İletişim kurma anlamında gündemleri birbirinden çok farklı. Aynı dili belki konuşamıyorlar bile. Çünkü işte çocuklarımızın kullandığı kelimeleri, teknolojinin içine doğdukları için anne babalarımız çok fazla anlayamayabiliyor, bilemeyebiliyor. İşte bu noktada oradaki o eğitim işlerini, yetişkinlerin özellikle eğitimini, anne babaların eğitimini ve tüm toplumun aslında eğitimini bence medyanın gerçekten daha fazla önemsemesi ve onların da arkasında bir eğitime, halk eğitime, yaşam boyu eğitime katkı sağlaması çok kıymetli diye düşünüyorum. Bugün sizlerle özellikle bunu paylaşmak isterim. Her alanda basın çok güçlü, çok önemli şeyleri yerine getirdiğini görüyoruz. 1990’lı yıllardan itibaren bazı meydan okumalardaki hepimiz yakından gördük. İnternet gazeteciliğinin, internet üzerinden yapılan medya içeriklerinin ortaya çıktığını gördük. Daha sonrasında sosyal medya mecraları, hayatınıza girdi. Acaba yazılı basın nasıl devam edecek mi etmeyecek mi? Filan diye konuşurken bir baktık ki Türk medyasının çok önemli gazeteleri, yavaş yavaş yazılı basın hayatını toplayıp, internet üzerinden haberciliğe devam etmeye başladılar. Ancak yazılı basının mutlaka çok güçlü bir şekilde ben hayatıma devam edeceğini düşünüyorum. Şu anki gördüğüm gidişatta yazılı basın aynı zamanda görüntü ve internet medyası iç içe geçmiş durumda. Hepsinin birbirine destek verdiği bir medya ortamında görüyoruz. Değişmeyen tek şey yöntemler değişebilir. Toplum kesimlerine kamuoyuna ulaşma noktasında basının, gazetecilerin, yöntemlerin, kullandıkları teknikler değişebilir. Sosyal medya mecraları internette belki de ileride çok daha değişik teknolojiler açacak. Ama değişmeyen tek şey gazeteci gücü gerçekten vicdani, ahlaki etik ilkelere bağlı 18 tarafsız gazeteciliğin her zaman hiç bir zaman etkisini kaybetmeyeceği, çok daha fazla önemini koruyacağını görüyoruz günümüzde. Aslında vatandaşın, toplumun ve hepimizin arayacağı, aradığı nitelikler eskiden beri gazeteciliğin doğuşundan itibaren bu nitelikler vicdanlı, ahlaklı ikili etik ilkelere bağlı ve objektif tarafsız gazetecilik yapmak, medya içerikleri üretmektir. Aynı zamanda kamu yararını gözetmektir. İşte bu ilkelere bağlı kaldığımız sürece hangi yöntemleri kullanırsak, hangi teknikleri kullanırsak kullanalım biz vatandaşın gözünün önünde her zaman için itibarlı ve gerçekten desteğine en uygun şekilde hizmet eden kamuya da en doğru şekilde hizmet eden bir görevi ifa etmiş olacağız diye düşünüyorum. Bu anlamda biz şehrin yöneticileri olarak sizlerin çalışmalarına bilgi alıyoruz, destek alıyoruz. Gözden kaçırdığımız noktaları belki oradan telafi edebiliyoruz, okuyarak, ilgilenerek. Gayretleriniz için özverili bir şekilde, zorlu bir mesleği icra ettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’a hem ulusalda hem yerelde ama daha çok yerelde şehrin dinamiklerini önemli noktalarında beklentilerini, ihtiyaçlarını en iyi bilen kesimler olarak vatandaşın sürekli içinde olduğunuz için katkılarınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 24 Temmuz Basın Bayramınız kutlu olsun. İnşallah bu bayramlar vesilesiyle çok daha iyi şartlarda çalışacağınız günlerin de müjdesi olsun diyelim.”
Program günün anısına çekilen fotoğrafla tamamlandı.>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti