Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’a güzel projeler kazandıracağız” – Kocatepe Gazetesi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar
"Afyon'a güzel projeler kazandıracağız"

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel yaptığı yazılı basın açıklaması ile ülke ve Afyonkarahisar gündemini değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan hızlı tren kazasının 80 milyon vatandaşı üzdüğünü ifade eden İl Başkanı Şenel, “Bu üzücü hadise hem bizi hem de 80 milyon vatandaşımızı son derece üzmüştür. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise başsağlığı dilerim. Lakin şunu da hemen belirtmek istiyorum ki; bu kaza nasıl yaşanmış sorusu hala doğru düzgün cevaplanabilmiş değil? İlgili Bakan konu ile alakalı ihmalleri araştırmak ve kamuoyunu aydınlatmak yerine ne yazık ki sadece demagoji yapıyor.” dedi.
“AFYON’A GÜZEL BAŞKANLAR, GÜZEL PROJELER KAZANDIRACAĞIZ”
Saadet Partisi’ne yerel seçimler için başvuruların devam ettiğini kaydeden Şenel, “Partimize belediye başkanlığı adaylığı, beldiye meclis üyeliği adaylığı, ve il genel meclisi Üyeliği adaylığı başvuruları devam ediyor. Aday tespit çalışmalarımız görüşmelerimiz sürüyor. En güçlü adaylarla yola çıkıyoruz. Yakında tespit edilen adaylarımızı açıklayacağız. Tüm ilçe ve kasabalarda adayımız olacak. Afyonkarahisar’a güzel başkanlar güzel projeler kazandıracağız. Milletimiz değişiklik istiyor. Bu değişikliğe Saadet Partisi olarak hazırız.” diye konuştu.
“EKONOMİ ALEV ALMA DURUMUNA GELDİ”
Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Şenel, “Ülkemizin ekonomik durumu ortada, kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. İktidar kriz yok ekonomimiz sağlam, yaşananlar sanal demeye devam etse de tablo ortada. TÜİK’in son açıkladığı verilere göre Ekim ayı sanayi üretimi geçen yıl Ekim ayına göre yüzde 5,7 azaldı. İşsizlik oranı ise Eylül ayında yüzde 11,4’e yükseldi geçen yıl Eylül ayında bu rakam yüzde 10,6 idi. Her hafta yeni bir veri açıklamak durumunda kalıyoruz. Ekonomimiz artık alarm verme seviyesini de aşarak alev alma durumuna geldi. Peki krize karşı önlem alması gereken iktidar ne yapıyor? Bir yandan dövize dayalı tahvil senetleri ile hazine borçlanırken diğer yandan 100 günlük kendilerinde bile herhangi bir heyecan uyandırmayan projeler açıklıyorlar. Sormak istiyorum; ardı ardına 100 günlük plan açıklayan iktidar neden 11. Kalkınma planını açıklamıyor?” şeklinde konuştu.
“İŞE ALIMLAR AK PARTİ ÜYELERİ İÇİN Mİ?”
“Hükümet, son dönemde birçok kuruma işçi veya memur alımıyla ilgili ilanlar vermeye başladı.” diyen Şenel, “Yerel seçimler için bir yatırım olan bu iş ilanlarında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adalet kısmının ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz. Binlerce kişinin başvuru yaptığı kurumlarda, alınacak 20-30 kişinin, daha işe alım süreci başlamadan AK Parti teşkilatlarında belirlendiğini duyuyoruz. Milletin birliğini ve bütünlüğünü korumak sadece slogan atmakla olmaz. Milletin birliğini işte bu tavrınızla katlediyorsunuz. Sormak istiyorum kurumların açtığı iş başvuruları Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için mi yoksa AK Parti üyeleri ve yakınları için mi? AK Parti’ye oy veren kardeşlerimize sesleniyorum, özellikle üniversite okuyan öğrencilere. Bugün ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar. Siz bunlara verdiğiniz her oyla bu adaletsiz sistemin devam etmesini sağlıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
“DIŞ POLİTİKAYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Dış politikadaki gelişmelerede değinen Şenel, “Bugün Arakan’dan, Gazze’ye Yemen’den Doğu Türkistan’a kadar yaşanan bütün olayların Saadet Partisi olarak takipçisiyiz. Özellikle komşumuz olan Suriye’de yaşanan hadiseleri yakından takip ediyoruz. Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ‘Suriye’de Beşar Esad demokratik bir seçimi kazanırsa, onunla çalışmayı değerlendiririz’ şeklinde bir açıklama yaptı. Anladığımız kadarı ile dış politika hedefleri içerisinde ESED’in tekrar ESAD olması söz konusu. Şimdi sormak istiyorum Saadet Partisi Suriye olayları çıktığı ilk gün Suriye’ye gidip olayların büyümemesi için görüşmeler yaptığında. Bize Esadçı diyenler, İran’cı diyenler bu olaylardan sonra biraz olsun haya edecekler mi? Biz ne Esadçıydık, ne de İrancıydık sadece bölgede masum insanların kanı akmasın, yaşananlar barış yolu ile çözülsün istedik.İktidar 7 sene sonra bizim dediğimiz noktaya geldi.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti