Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Açısından Önemli Kitap Yayınlandı

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm İl eski Müdürü Lokman Derya Solmaz, Afyonkarahisar’lı Mevlevî büyüklerinden merhume Leman Okyar’ın hayatını roman olarak kaleme aldı.

Afyonkarahisar İl Kültür ve

Küçük Aşık Leman Sultan

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm İl eski Müdürü Lokman Derya Solmaz, Afyonkarahisar’lı Mevlevî büyüklerinden merhume Leman Okyar’ın hayatını roman olarak kaleme aldı.

“Küçük Âşık LEMAN SULTAN” ismini taşıyan romanda mekan olarak da Afyonkarahisar seçildi. Ayrıca Afyonkarahisar’ın kültürü ve tarihini tanıtım açısından da önem taşıyan kitabın online satışları başladı.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm eski müdürlerinden Lokman Derya Solmaz kitabının tanıtım yazısında şu görüşlere yer veriyor:

“Leman Sultan’dan gördüğüm şefkat, anneminkinden farklı değildi. Onun sohbeti damla damla, bazen de sağanak olarak yağıyordu çoraklaşan gönlüme. Nasihatleri ruhumu kirlerden arındırıyor, kuruyan yanlarımı yeşertiyordu. Onunla tanışmadan önceki hayatımı – buna hayat denirse tabii – yaşanmamış olarak kabul etmeye başladım. Uzun zamandır kendime küsmüştüm. Bu da hayatımı daraltmış, kendi yarattığım hapishanenin mahkûmu olmuştum. Meğer kendi mahkûmiyetime kendim hükmetmiş, özgürlüğü yanlış adreslerde aramış; özgür olduğumu sandıkça adı konulmamış bir mahkûmiyetin esiri olmuştum. Onun sayesinde gönlüme bahar gelmişti. Demet demet çiçek topluyordum ruhumun kelebekler uçuşan kırlarında. Zenginlik zannettiğim dünya nimetlerinin beni ne kadar yoksullaştırdığını görmek acı veriyor olsa da farkına varmış olmanın hazzı da acılarımı dindiriyordu. Leman Sultan, hem kalbimin hem gönlümün uyanması için elinden geleni yapıyordu.”

Küçük Aşık Leman Sultan

Afyonkarahisar’ın kültürü ve tarihini tanıtım açısından önem taşıyan kitap internet üzerinden temin edilebiliyor.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti