Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Kadınlar el emeklerini sergiliyor

AK Parti Afyonkarahisar Kadın
AK Kadınlar el emeklerini sergiliyor

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından el emeği göz nuru ürünler ve eserler için kermes hazırlandı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi Karaman İş Merkezi’nde hazırlanan kermesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek de ziyaret etti. Kesilen kurdele sonrasında Çoban ve Zeybek birlikte kermesi gezdi. Başkan Çoban’a ve Zeybek’e sergi gezisi sırasında kumbara hediye edildi. Ayrıca Belediye Başkanı Çoban kendi resmini çizen bayanla sohbet etti ve resmi inceledi.
“AK Kadınlar Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomiye Destek Verir” sloganı ile hazırlanan kermes ile yerli malı üretimi ve tüketimine dikkat çekildi.
“AK KADINLAR YERLİ ÜRETİR, MİLLİ TÜKETİR VE EKONOMİYE DESTEK VERİR”
Açılışta konuşama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “Bugün burada Tutum Yatırım ve Türk malları haftası nedeniyle Genel Merkez Ekonomi İşleri Birim Başkanlığımızın organizasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak Kadın Kolları Ekonomi Birim Başkanlıkları evlerinde amatör ruhla üretim yapan kadınlarımıza destek olmak amacıyla bir program düzenledi. Belediye başkanlığımızın da bizlere desteğiyle burada evlerinde bir şeyler yapıp satışa sunmak isteyen hanımlarla birlikte bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız tutumluluk haftası ve yerli mallarına yerli üretimlere dikkat çekmek. Biz AK Kadınlar olarak diyoruz ki; ‘AK kadınlar yerli üretir, milli tüketir ve ekonomiye destek verir.’ İnşallah bu iki gün içerisinde halkımızı AK kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini görmeye davet ediyoruz.” dedi.
“BU TÜR ETKİNLİKLERE DESTEK VERMELİYİZ”
Ertürk’ün ardından söz alan Başkan Çoban ise konuşmasında, “Bu sene yerli ve milli üretimin özellikle el emeği ürünlerin teşviki amacıyla AK kadınlarımızın ürettiği gerek süs eşyaları, gerek gıda ürünlerinin sergisini açtık. Bizim çocukluğumuzda biliyorsunuz ‘yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı’ sloganıyla yerli malı haftalarca yapılırdı. O zamanlarda ilgi biraz daha fazlaydı ama şu sıralar sanki biraz terk edildi. Yerli malın önemine vurgu yapan bu tür etkinliklere destek vermeliyiz. Ben Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin bu sergiyi görmelerini, alışveriş etmelerini arzu ve davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
“ÇOK GÜZEL BİR İŞ ÇIKARMIŞLAR”
Kadın Kollarını canı gönülden kutladığını dile getiren AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek de, “El emeği göz nuru ürünlerde emeği geçen kardeşlerimizin ellerine sağlık. İnşallah Afyonkarahisar halkımız bu etkinliği yerinde ziyaret edeceklerine inanıyorum. Kardeşlerimizin ellerine sağlık çok güzel bir iş çıkarmışlar.” dedi.  
Bugün sona erecek olan kermes Afyonkarahisar halkının ilgisini bekliyor. Çarşıyı ziyaret edenlere lokum ikramı ve kumbara hediye edilirken, AK Parti’ye üye olmak isteyenler için de ayrı bir stant kuruldu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti