Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akcin’de camii yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2018
Akcin’de camii yapılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2018 yılının son toplantısını 3 Aralık Pazartesi akşamı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engellilere verdikleri yemek nedeniyle toplantının ikinci kısmına katıldı.
TALEPLER UYGUN GÖRÜLMEDİ
Toplantı Meclis Başkan Vekili Mustafa Albay’ın Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Bedesten Taksi Durağında 03 T 0033 plakası ile faaliyet gösteren Selçuk Bulaş’ın Adliye taksi durağına aktarılması talebini uygun görmeyen Trafik Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi. Devlet Hastanesi taksi durağı çalışanlarının acil kapı girişinde bulunan durak yerinde değişiklik yapılması, Hilton Otel önünde durak yeri verilmesi ve eski SSK Hastanesi önünde ki durak yerlerinin iptal edilmemesi taleplerini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
GÜZERGÂH İNCELEMESİ YAPILACAK
Bayındırlık Minibüsleri güzergâhının İl Özel İdaresi binasına kadar uzatılması talebi incelendikten sonra tekrar meclis gündemine alınacak. S.S. 33 Nolu Termal Minibüslerine ait güzergâh değişikliği yapılması talebi reddedildi. Kanlıca Mahallesi Seka Evleri önünde dört yola araca duyarlı sinyalizasyon sistemi kurulması talebi uygun görülmedi. Süleyman Demirel Fen Lisesi kavşağı, Adnan Kahveci Caddesi üzerinde bulunan orta refüjün 70-80 metre uzatılması talebi daha sonra değerlendirilecek. Durak içi çalışma düzeni ve disiplininin sağlanması, yolculara daha iyi ve güvenli hizmet sağlanması amacıyla Durak Başkanlarına yetki ve sorumluluk verilmesi taleplerine yönelik hazırlanan Trafik Komisyonu raporu aynı şekilde kabul edildi.
CAMİİ YAPIMI İÇİN YER
 TAHSİSİ YAPILDI
İmar Planlarında ibadet alanında kalan ve mülkiyeti Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait Akçin Mahallesi 526 ada 1 parsel nolu gayrimenkulün camii ve müştemilatı yapılmak üzere İl Müftülüğüne tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
OTELİN İSMİN AF-BEL TERMAL
Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Belediye arasında ortak işbirliği yapılması konusunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Belediye yatırım harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan 8 milyon TL kredi alınması ve sözleşme imzalanması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verdi. İşletme Müdürlüğü tarafından işletilen Sporcu Konaklama Tesisi’ne AF-BEL Termal Otel ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Şehir içi trafik hizmetlerinin kiralanması konusunda  Belediye Meclisi’nde karar alınması hakkındaki teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban oylama öncesi konuyla ilgili Meclis’e bilgi verdi. Toplu taşıma işinin YÜNTAŞ tarafından 40 otobüsle yapıldığını hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban, şirketin zarar ettiğini söyledi.
YÜNTAŞ’ın bu zararı karşılamasının mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Çoban, “Bu yüzden toplu taşıma hizmetinin direk Belediye tarafından Afyonkarahisar Belediyesi Halk Otobüsleri olarak işletilmesi noktasında Meclis Üyelerimize bir ricada bulunuyoruz. Kiralama yerine bu otobüsler Belediye bünyesine geçsin. Belediye Ulaşım Müdürlüğü adı altında halkımıza bu hizmetler sunulsun istiyoruz. Toplu taşımada para kazanmak mümkün değil, Türkiye’nin her yerinde toplu taşıma zarar ediyor. İzmir, Ankara, İstanbul, Adana Belediyeleri gibi bu işi kendimiz yapacağız.” dedi.
Yapılan karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından, YÜNTAŞ tarafından işletilen şehir içi toplu taşıma işinin 40 otobüs sabit kalmak şartıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürütülmesine oy çokluğu ile karar verildi. Toplantıda Trafik Komisyon Raporları, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları İmar Şehircilik Müdürlüğü teklifleri de görüşüldü. Yeni yılın ilk toplantısı 2 Ocak Çarşamba günü saat 18:00’de başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti