Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Albay Çömez, Teknik Kolej öğrencileriyle buluştu

OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen
Albay Çömez, Teknik Kolej öğrencileriyle buluştu

OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Teknik Kolej Kariyer Günleri etkinliğine katılan Afyonkarahisar il Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, öğrencilerle interaktif bir tanışma ve sohbet gerçekleştirdi. Çömez, mikrofonsuz ve öğrencilerin arasında yaptığı konuşmasında çocukluğu, ailesi ve kariyeri ile ilgili bilgiler verdi.
İnşaat ustası bir babanın çocuğu olarak büyüdüğünü ve hayalinin İnşaat Mühendisi olmak olduğunu dile getiren Albay Çömez, maddi imkansızlıklar yüzünden mühendislik eğitimi alamadığını, askeri öğrenci olarak mesleki çizgide yürüdüğünü söyledi.
Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Çömez, öğrencilerin kahkaha attığı bir söyleşi yaptı. Yaklaşık bir saat boyunca hiç oturmadan öğrencilerle sohbet eden Albay Çömez, çalışmak ve emek ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Emek vermeden kazanılan başarının hiçbir değeri olmaz. Kopya çekerek kazanılan başarı ve notunda inanın size hiçbir katkısı olmayacaktır. Emek harcadığınız zaman iç huzurunuz olacaktır. Emek harcarsanız mutlu olursunuz. Ne yaparken mutlu oluyorsanız onu yapın.”
Çömez konuşmasının son bölümünde ise, görevlerinin her türlü müdahaleye karşı halkı korumak olduğunu belirterek, biz sizin huzurunuz ve sağlığınız için burayız. Biz sizin için canımızı veririz. Biz bunu düşünmeyin. Siz üretin, bu ülkeye katma değer sağlayacak buluşlar yapın, ürünler üretin. İnanın bir gün sizin içinizden birisinin bir buluş yaptığını ve çığır açtığını öğrendiğimde duyacağım mutluluk hiçbir şekilde tarif edilemez.” diye konuştu.
“SENEYE PKK’DA
 KİMSE KALMAYACAK”
Türkiye’nin sürekli bir terör örgütü ile mücadele içinde olduğunu vurgulayan Jandarma Komutanı Çömez, “Doğduğunuzdan beri bir terörün eylemlerinin yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Arkadaşlar önümüzdeki sene bu vakitlerde PKK terör örgütünde kimse kalmayacak. Değerlendirmeler o yönde. Kurtulduk mu hayır. Başka bir örgüt şuanda hazırlanıyor. Geçmişte ASALA diye Ermeni bir terör örgütü vardı. Vatansever insanlar tarafından çökertildi, yerine PKK çıktı. Bu bitecek bunun yerine başka bir şey çıkacak. Bu coğrafyada yaşamanın bedelidir bu. Bu coğrafyada güçlü olmak gerekiyor. Bunun için üretmek gerekiyor. Bunun için ekonomiye katma değer kazandırmak gerekiyor. Bunun için sizler varsınız.” dedi.
Albay Çömez, üniversiteyi düşünen öğrencilere kurs desteği, mesleki hayata atılacak yetenekli gençlere ise iş imkanı konusunda destek olduklarını sözlerine ekleyerek,  tüm öğrencilerle tek tek tokalaşarak vedalaştı. Etkinlik sonrası tüm öğrencilere Avşar Maden Suyu sponsorluğunda maden suyu dağıtıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti