Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ankara’ya Afyonlular Evi yapalım”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Ankara’da ziyaret ve temaslarda bulundular. Ankara’nın Yeni Mahalle İlçesi Belediye Başkanı Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Fethi Yaşar, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Hakan Şeref Olgun, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer’e ziyaretlerde bulunan Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Afyokarahisarlı iş insanı Kazım Özer’e de konuk oldular.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti heyeti Başkan Sezer Küçükkurt ile Yöneticiler Bekir Yeşilay, Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Önder Artuk, Ömer Elçi, Hakan Dilek, Mehmet Abdioğulları ve Faruk Kılınç’tan oluştu.

“ANKARA’DA YENİ BİR AFYONLULAR EVİ YAPILMASI İÇİN HER DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM”

Yerel basın kuruluşlarının demokrasinin işlemesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Afyonkarahisarlı hemşehrilerinin ziyaretinden son derece mutlu olduğunu belirtti. Kendisinin Belediye Başkanhığı döneminde yerel basın yayın organlarına her zaman destek vermeye çalıştığını belirten Başkan Fethi Yaşar, “Yerel basın çok önemli. Yerel basın yayın organları yaşatılmalı. Giderek kan kaybediyorlar. Yeni Mahalle’de de bu böyle. Bu yüzden destek veriyoruz. Aylık belli bir miktar belirliyoruz. Yaşamalı bu kuruluşlar. Bu mahallede yaptığımız bir hizmeti diğer mahalledeki vatandaş bilmiyor. Bunu duyurmanın yolu yerel basın yayın organlarından geçiyor. Çok güçlü bir basın ekibi kurdum Yeni Mahalle Belediyesi basın biriminde 22 kişi çalışıyor. Hizmet varsa anlatacağız, hizmet yoksa neyi anlatacaksınız ki? Basınla buluşmayı tercih etmiyorsanız ortada bir şey yok demektir” dedi.

“TİCARETTEN GELEN ADAM SİYASETTE DAHA BAŞARILI OLUR”

Yenimahalle’de kendisinden önce 5 dönem belediye yönetimi gelip geçtiğini, kendisinin göreve geldiğinde Belediye Binası’ndan başka bir bina devralmadığını anlatan Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şöyle konuştu:

“Ben belediye binasından başka hiçbir şey devralmadım başkan olurken. Türkiye’de bunun bir örneği yoktur. Yeni Mahalle’nin Türkiye’de bulunan 1100 küsur ilçe arasındaki sıralaması 170-180’lerde idi. Bu yıl bu sıralamada Yeni Mahalle %’incidir. Önümüzdeki ilçeler Şişli, Kadıköy ve Çankaya gibi ilçelerdir. Tarihi bir ilçe değiliz. 1948’de kurulmuşuz biz. Yeni Mahalle’yi 138 milyon TL bütçe ve bunun karşısında 169 milyon borçla devraldım 2009 yılında. Bu yılın bütçesi 2,1 milyar TL, denk bütçe ile gidiyorum hep.

Eğitimde Ankara’da birinciyiz. Ticaretin % 41’i Yeni Mahalle’de yapılıyor. Ben geldiğimde bu oran % 27’lerde idi. Ama ben ticaretin gelişmesi için tüm kapıları açtım. Açılışı yapılan her işyerine gitmeye çalışıyorum. Onların hepsi bir iş kapısı. 1 günde küşat veriyorum. Yeni bir işyeri açılmışsa ona bu küşatı veriyor ve diyorum ki 14 gün sonra sana benim personelim gelecek. Dediklerin doğru mu diye bakacaklar, doğru ise ruhsatını verecekler diyorum. Yeter ki itfaiye ve içkili yer gibi asli ihlaller olmasın. 14 gün sonra da ekibimiz gidiyor işyerine ruhsatını veriyor. Vatandaş buraya gelip gitmek zorunda kalmıyor, adam dükkanını açmış iş yapacak buraya neden gelsin. Bunlar insanda tabi ki iz bırakıyor.”

Başarılı bir belediye başkanının avukat, doktor, mühendis olabileceğini ama kendisinin ticaret adamlarının daha iyi başkanlık yaptığına inandığını aktaran Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bana göre başkan olacak kişinin önce birşeyler alıp satması gerekir. Neyi nereden nasıl alacağını bilecek bir belediye başkanı. Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa belediye de öyle yönetilmeli. Halkı dinleyeceksin, siyasetçiyi değil. Bu devletin parası var. Belediye Başkanı parayı çarçur etmemeli.5 liralık malı 1’e satıyor, 1 liralık malı 5’e alıyorsa bir şey yapamaz. Parayı kendi paran gibi görür ve harcarsan olur bu iş. Her yönetici başarılı olmak hedefiyle göreve gelir, kimi başarılı olur, kimi olamaz. Bunu kabul etmemiz lazım. Ben burada partimden daha çok oy alıyorsam bu benden olan memnuniyeti gösterir. Siyaseti seçilince kenara bırakmalıyız. CHP Genel Başkanım 2 kez Ankara Büyükşehir’i teklif etti, kabul etmedim. Yeni Mahalle’ye bir vefam var. Kendi şirketlerimde 2 binin üzerinde kişi çalışıyor. Çocuklarımın hepsi burada doğdu. Belki Mansur Bey’den daha çok oy alırdım, anketler de bunu söylüyordu. Belli bir yaşa da geldim. Ticaret adamının belediyelerdeki başarısı gerçekten bir başkadır.”

“ALLAH ALİ ÇETİNKAYA’DAN RAZI OLSUN”

Türkiye’de belediyecilikle ilgili bazı sıkıntılar olsa da belediye başkanlarının bu sorunları çözebileceğine işaret eden Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İhale sistemini belediye başkanları çözebilir. Ben çözdüm. Hak ediş geldikten en geç 3 gün sonra benim masamda olacak diyorum personelime. Müteahhit ya da iş yapan işi bitirdiğinden 3 gün sonra parasını alacağını bildiği için ihaleye giren de çok oluyor, işi düzgün yapan da. İş adamı ile belediye başkanı düzgün ilişkiler içerisinde olacak. Ne birbirini yolunacak culuk gibi görecek ne de hırsız gibi görecek. Hak ediş varsa para ödenecek” dedi

Türkiye’de ilk kez bir Alzheimer merkezi kuracağını kaydeden Başkan Fethi Yaşar, “Hayırsever bir dostum 69 milyonluk yatarım yapacak ve sadece ismini verecek. Ben Yeni Mahalle’de ticarete imkan veriyorum. Türkiye’de iş makinası alım satımı yapacaksan mutlaka Yeni Mahalle’ye geleceksin. Çünkü ben onlara imkan verdim, burada topladım. Şimdi tekstilciler geliyor Yeni Mahalle’ye. Otomotivde de öyle. Onlara zorluk çıkarmıyorum. Önlerini açıyorum. Belediye Başkanının ufku geniş olacak. Dünya da gelişiyor, tüm uluslar da gelişiyor. Mermer Afyon için büyük şans. Bizde benim olsun küçük olsun anlayışı şanssızlığı var. Afyon’un eski firmaları artık anılmıyor. Özelleştirmelerden Afyon büyük tesisleri alamıyor.”

“AFYON’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM MUTLAKA YAPILMALI”

Ankara’dan Afyonkarahisar’ı nasıl gördüğüyle ilgili soruya cevap veren Başkan Fethi Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Afyon’u nasıl gördüğümü ben değil geçen rastladığım Kütahyalı bir din görevlisi kardeşimizin ağzından anlatayım. “Eskiden biz Kütahya’dan Afyon’a gelince Kütahya’yı köy gibi görürdük. Şimdi Afyon’dan Kütahya’ya gelince Afyon’u köy gibi görüyoruz” dedi. Afyon gelişti, büyüdü ama yeterli değil. Allah Ali Çetinkaya’ya rahmet eylesin. Afyon’a en çok hizmet eden odur. O yolu bize vermiş ama biz o yolun hakkını veremiyoruz. Yoldan geçeni içeri çekemiyoruz. Yolun kazancını 5-6 şirket ancak alabiliyor. Bu böyle olmamalı. Yolun nimetlerinden tüm şehir faydalanmalı. Merkezde mutlaka kentsel dönüşüm yapılmalı. Yapılırken hak sahiplerinin hakları verilmeli. Ben Yeni Mahalle’de 25 bin gece kondu yıktım. 20 bin de daire yaptım. Herkese kanununun verdiği hakları vererek YERİNDE ev sahibi olmalarını sağladım. Ne verirsen ver bağıran çağıran olacaktır. Burada da geldiler istifa diye bağırdılar. Ama o bağıranlar sonradan geldi bu eli öpüp helallik istediler. Yeter ki yapılan iş hakkaniyetli olsun. Güç bende demeyeceksin, oturup makul şekilde anlaşacaksın.

Afyon’da mermer ve gıda markaları markalaşmalı. Bu konuda yerel yönetimlere çok iş düşüyor. Afyon’un göç veriyor olmasını içime sindiremiyorum. Afyon göç vermemeli. İnsanların tembelliğinden köyler boşaldı. Araziler ekilmiyor. Bizim köyün arabası bizim evin önünde duruyor. Bakıyorum köylümün elinde Şen Piliç, Pınar yoğurt falan var. Eskiden tavuğu yoğurdu yemek için biz köye giderdik. İnsanımız tembelleşti.Bugüne kadar görev yapmış bakanlarımız Afyon’dan 10 tane büyük şirket çıkarabilseydi legal bir şekilde bugün Afyon’un çehresi değişirdi.

Düne göre Afyon’da güzel şeyler de var. Termal turizm diye bir şey yoktu mesela. Binlerce insan geliyor artık Afyon’a. Ama şehir içindeki esnafa faydası yok. Olsa da çok az.

Afyon’da ilçelerin başı bozuk. Bizim babamız Afyon,her ilçe kendine göre olmaz. Afyon’da ilçelerin de yanlışları var.  Vilayet ticaretiyle, siyasetiyle bir bütün olarak var olur. Bizim burada 2750 Afyonlu var. Sivaslı Karadenizli gibi sırtımı dayayacağım bir hemşehri varlığım yok. Ama her ortamda her yerde gururla Afyonluyum derim. Siyaset din değil, mezhep değil. Ortak aklı bulmaktır siyaset. Bu kadar iş yaptım 1 metrekare devletten yer almadım. Bu yatırımların tamamı Yeni Mahalle’nin kendi imkanları ile yapıldı. 3000 çocuk okuyor, 14 kreş yaptım. Benim işim mi bu? 8 kültür merkezi, 1 kapalı spor salonu yaptım. Bunlar benim işim değil. 250’ye yakın bina yaptık Yeni Mahalle’de.Eskiden herkes yemeye, içmeye, gezmeye Kızılay’a giderdi. Şimdi Kızılay’dan Yeni Mahalle’ye geliyorlar. Şehri geliştirmek toplumu bütün görmekten geçir. Burası bana oy veriyor, burası oy vermiyor dersen bir şey yapamazsın. Cemevi de yaptım, tüm camilerin ihtiyaçlarını da giderdim. Türkiye7de devlet parasıyla Cemevi yapıp bunun hesabını Sayıştay’a veren ilk belediye başkanı benim. İlçemdeki 196 caminin tamamının boyasını, badanasını, halisini ne ihtiyacı varsa onları da karşıladım. 500 çocuğun üniversiteye hazırlanmasını sağladım. Etüd Merkezleri kurdum. Her gün en az 10 Afyonlu hemşehrimi misafir ediyorum. Misafirhanelerimiz var, bize ulaşan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.Ben diyaloga açığım tabi diyalog karşılıklı olacak.Afyonlular Evi işin ne gerekiyorsa yaparım hem Belediye imkanlarından hem de kendi şirketlerimden destek olurum. Eski Afyonlular Evi satılmasın dedik, karşı çıktık, çaba gösterdik ama olmadı. Gerekirse yer de veririm.” >> Hakan ARSEVEN’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti