Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya’nın Neyi Meşhur

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Antalya’nın meşhur yerleri ve ürünler say say bitmiyor

Türkiye'nin en önemli turizm

Antalya’nın neyi meşhur

Her köşesi ayrı bir cennet olan ve her köşesinden ayrı bir nimet fışkıran Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Antalya’nın nelerinin meşhur olduğu merak ediliyor. Antalya’nın gezilip görülmesi gereken onlarca meşhur noktası bulunurken, Antalya’nın meşhur lezzetlerini de unutmamak gerekir.

Antalya’nın neyi meşhur

Antalya’nın meşhur tatlıları içerisinde kabak tatlısı, kıvrım tatlısı, tahinli katmer, tahinli un helvası, hamali tatlısı, elmalı baklava, babata keki, taş kadayıf ve Finike muz tatlısı, bergamot reçeli, yanık dondurma, keçi boynuzu pekmezi oldukça tanınanlarıdır. Genellikle bakıldığında şerbetli tatlı kategorisi yoğundur. Yöresel yemek çeşitlerinde ise etin yoğun kullanıldığı ve sebzelerinde muhakkak olduğu sofralarla karşılaşırsınız. Kabak çiçeği dolması, hibeş, Toros saltası, sedik aşı, gökçesu pilavı, Alanya bohçası, cive, biber Frigya dolması, düğün çorbası, kaburga dolması, enginarlı Girit kebabı, Antalya piyazı Antalya’nın yöresel yemekleri kategorisi içinde yer almaktadır.

Antalya’nın Meşhur Yerleri ve Hediyelikleri

Antalya’nın meşhur yerlerine bakacak olursak, öncelikle Aspendos Antik Tiyatro mutlaka gezilmelidir. Ayrıca gezmek için Manavgat Şelalesi, Tazı Kanyonu, Düden Şelalesi, Antalya müzesi, Termessos Antik Kent, Antalya ters ev ve tabii yazın gidenler için Konyaaltı sahili tercih edilebilir. Antalya’nın tarihi kent dokusunu içeren Kaleiçi de görülmeden geçilmemesi gereken bir başka noktadır. Kaleiçi esrarengiz dükkanların ev sahipliği yaptığı bir yerdir. Oldukça geniş alana sahip Kaleiçi’nde Yivli Minare ve Hadrian Kapısı da yer almaktadır. Birçok dizinin ev sahipliği yaptığı Antalya’nın Kaş ilçesi de oldukça meşhur bir yerdir.

Antalya’yı anımsatacak hediyelikler için en çok tercih edilenler magnetlerdir. Bunun yanı sıra Yörük halısı, reçelleri, yerli muzları, zeytinyağlı sabun, otantik takılar, lüle taşı, şile bezi, deri ürünleri ve biblolar hediye için tercih edilenler arasındadır.

Antalya’nın neyi meşhur

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti