Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arslan: Maaşlar altın üzerinden verilsin

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Türkiye’nin en temel meselesinin ekonomi olduğunu
maaşların altın üzerinden verilmesi halinde altın yükselişinden şikâyet edilmeyeceğini belirtti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan yaptığı yazılı değerlendirmede 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
“DEPREM ÜLKE GERÇEĞİ”
Deprem Türkiye gerçeği olduğunu belirten Arslan, “Bunu her zaman göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Yapacağımız binaların depreme dayanıklı olmasının yanında zemini gevşek olan yerlere çok katlı binaların yapılmasına izin vermemeliyiz. Şehrimizde de maalesef bu hataya düşülmüştür. Bir zamanlar bataklık olan ve iki kattan fazlasına izin verilmeyen bölgeye 10 kat ve daha fazla katta binalar yapılmıştır. Bir başka husus ise yatay mimaridir. Çok yolcu alan minibüsler için kullanılan ‘balık istifi’ dediğimiz bir tabir var. Aslında aynı durum şehirlerimiz içinde geçerli. On kat, 20 kat binalarda insanlar adeta balık istifi gibi yaşamaktadır. Minibüste 20 dakika yolculuk yapmalarına razı olmadığımız insanımızı, bir ömür boyu bu şekilde yaşamalarına da asla razı olmamalıyız. Yine bu minvalde şehirlerimiz aşırı kalabalık, köylerimiz, Anadolu’muz ıssızlaşmıştır. Bugün İstanbul’da 16 milyondan fazla insan yaşamaktadır. İstanbul’da meydana gelebilecek bir depremi kimse düşünmek bile istemiyor. Şehirlerdeki bu yoğunluğu azaltacak projeler geliştirmeli, insanlarımızı Anadolu’da geçimini sağlayacak bir gelire mutlaka ulaştırmalıyız. İşte tarım ve hayvancılık bir kere daha karşımıza çıkıyor. Biz mutlaka tarım ve hayvancılığı desteklemeliyiz.” dedi.
“TÜRKİYE
KOVBOYLARIN ÜLKESİDNEN YÖNETİLEMEZ”
ABD Başkan adayı Joe Biden’ın yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu kaydeden Arslan, “Türkiye Türkiye’den yönetilir, dışarıdan değil. Hele hele kendi ülkesindeki sıkıntıların her geçen gün arttığı, dünyanın neresine müdahale etmişse orada kan, gözyaşı ve zulmün arttığı kovboyların ülkesinden hiç değil. ABD’nin ne siyasetimize, ne ekonomimize, ne de bir başka işleyişimize zerre miktarı karışmasına asla razı değiliz. Biz biliyoruz ki, sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz. Siz kendi derdinize yanın. Biden’ın bu açıklamayı neden yaptığını düşündüğümüz gibi, 7 ay önce yapılan bu açıklamanın neden şimdi gündeme geldiğini de düşünmeden edemiyoruz. ‘Bu açıklama kimin işine yarar?’ sorusunu da sormadan edemiyoruz.” ifadelerin yer verdi.
“MAAŞLAR ALTIN ÜZERİNDEN VERİLMELİ”
Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin ekonomi olduğunu tekrarlayan Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Döviz ve altın fiyatları uçuyor, paramız her gün değer kaybediyor, tabiri caizse ‘pul’ oluyor. Ama bunları söylediğinizde ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?’ deniyor. Bu soru zaten yaşanan duruma ters. Maaşımızı dolarla alsak doların artışı bizi memnun eder, daha çok gelirimiz olur. Maaşımızı TL olarak alıyoruz, dolar olarak harcıyoruz. Bizi endişelendiren şey budur. Bugün gıdadan otomotive, bilgisayardan gübreye, ilaçtan tohuma aklınıza gelen her şey dolarla geliyor sayın bakan. Ülkemizde köprü ve tünellere verdiğiniz geçiş garantileri bile döviz cinsinden sayın bakan. Biz maaşımızı dolarla almıyoruz ama dolar bütün maaşımızı alıyor. ‘Hepimiz aynı gemideyiz.’ diyorsunuz. Siz güvertede ejder meyveli smoti içerek manzaranın tadını çıkartırken bizler vatandaş olarak açlıktan ölmemek için kürek çekiyoruz. Dolar arttıkça daha fazla kürek çekmek zorunda kalıyoruz. Aslında maaşları TL olarak değil de altın üzerinden verseniz hiç fena olmayacak. O zaman altın yükseldi itiraz da etmeyiz. İtiraz edersek o zaman diyebilirsiniz ‘Maaşınız altınla değil mi, zam gelirse sizin karınıza’ diye. 2002 de bir asgari ücret ile 7 çeyrek altın alınabilirken bugün 3 çeyrek altın alınamıyor. AK Partinin iktidara gelişindeki seviyeye yani 7 çeyrek altına asgari ücreti sabitleyelim. Yıllık asgari ücrete zam da yapmayın. Bir yandaş yazar da utanmadan çıkıyor diyor ki; ‘Dar gelirlinin altınla ne işi var, sabah kahvaltıda altın mı yiyorsunuz?’ sadece bir örnek vermek istiyorum. Bugün evlenme yaşı yükseldi, evlilikler azaldı diye feryat eden o gazeteciye sesleniyorum, işte o evlilik masraflarının birinci kalemi altındır. Aklınızı başınıza alın. Yalakalık yapmayı bırakın. İktidarı hata yaptığı konularda uyarmak sizin birinci vazifeniz olmalı.”
“AK PARTİ 3 Y’Yİ UNUTTU”
AK Partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınlandığını ancak bu mesajların gerçeği yansıtmadığını belirten Arslan, “Yıldönümünde AK Partiye çeşitli övgü mesajları okundu. Ne yazık ki söylenenler gerçeği yansıtmıyor. Gerçek şu ki AK Parti kuruluşunda 3Y ile mücadele edeceklerini söylemişti. Neydi bunlar, Yoksulluk, Yolsuzluk, Yasaklar. Geldiğimiz noktada yoksulluk kat be kat artmıştır. İktidar kendi ağzı ile milyonlarca aileye sosyal yardım ulaştırdığını söylemektedir. Demek ki milyonlarca yoksul ailemiz olmuş. Yolsuzluk en üst perdeden, en kaliteli halde yapılıyor. Yasaklar desen iktidarı eleştiren söz söylemeniz bile yasak hale geldi. Ne diyelim olanda hayır vardır. Kuruluş yıldönümünüz hayırlı olsun.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti