Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avukatlara istinaf eğitimi verildi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Barosu tarafından “Hukuk
Avukatlara istinaf eğitimi verildi

Afyonkarahisar Barosu tarafından “Hukuk Yargılamasında İstinaf” semineri düzenlendi. Semineri Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Âdem Albayrak verdi.  Korel Otel’de 1 Nisan tarihinde verilen seminere 250 avukat katıldı.
KAMU HİZMETLERİNDE ZORUNLU
Seminer programının açılışını Baro Başkanı Av. Turgay Şahin yaptı. Turgay Şahin, Afyonkarahisar Barosu’nca düzenlenen meslek içi eğitim seminerlerinin devam ettiğini belirtti. Baro yönetimi olarak yeni dönemde eğitim çalışmalarına yoğunlukla devam edeceklerini söylediklerini hatırlatan Şahin; “Biz diğer Baroların aksine kendi kararımızla, yani Baro yönetiminin dayatmasıyla değil genel kurulumuzda ki tüm meslektaşlarımızın talebi ile bizde eğitim zorunlu. İki alan olarak belirtiyorum. Özellikle bizim kamu hizmeti verdiğimiz CMK ve adli yardım konularında görev alan arkadaşlarımız için eğitim zorunlu. Bu eğitimimiz adli yardım kapsamında sertifikalı bir eğitim” dedi.
EĞİTİMLER CİDDİ VE DİSİPLİNLİ İLERLİYOR
Eğitimin zorunlu olmasının adli yardım hizmetinin kamu hizmeti olmasından kaynaklandığını vurgulayan Şahin; “Bu eğitim zorunlu. Çünkü bu listede yer alabilmek için bir sonraki eğitime kadar bu eğitime katılım gerekiyor. Bu eğitime katılan arkadaşlar Baro’nun bu konuda düzenleyeceği bir sonra ki eğitime kadar o listede yer alabiliyorlar. Ancak mazeretsiz olarak bu programda bulunmayanlar bir sonraki eğitimi beklemek zorundalar. Eğitimlerimiz ciddi ve disiplinli şekilde sürdürülüyor. Çünkü bu konuda kamu bütçesini kullanıyoruz. Bir kamu gücü bize teslim ve emanet edildi. Bizden vatandaşın hukuki yararlarını korumamız istenilmiş. Bunu koruyabilmemiz için güncel gelişmeleri takip etmemiz şart. Bilgisiz bir avukatın hukuki yardım sağlamak yerine müvekkilinin hukuki haklarını ihlal etmesi mümkündür. Bilgisiz bir hâkim yanlış karar verir. Bilgisiz bir avukatta bu karara zemin hazırlar. Bu anlamda meslektaşlarımı gönülden kutluyorum. Hiç itiraz konusu olmadı. Başka Barolarda dava konusu yapılmış vs. Bu bizim meslektaşlarımızdan gelen bir talepti. Bu anlamda Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı tüm meslektaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.
İSTİNAF YENİ VE ÖNEMLİ KONU
İstinaf konusunun hukuk gündemine çok yeni geldiğini belirten Baro Başkanı Turgay Şahin sözlerine şöyle devam etti: “İstinaf vatandaşların çok bilmediği bir mevzuu. Ama davası olanlar için birçok hak kaybına yol açabilir. Dolayısıyla avukatın bu konuyu çok iyi bilmesi gerekiyor. Onun için istinaf eğitimini Baromuzun avukatlarına verdik. Bunu söylemek belki zor ama istinaf konusu özellikle yeni HMK yani yargılama usulünü belirleyen mevzuatta ki yeni değişiklik bir anlamda bunu vatandaşa külfet getirirken avukatlı takibi zorunlu hale getiriyor. Devlette bunu çözmek için eğer vatandaşın hali vakti yerinde değilse adli yardım aracılığıyla avukatlık ücretini karşılıyor. Aslında bir hak kaybına yol açmıyor. Avukata mecbur etmek gibi vs bir şey yok. Parası yoksa devlet bunu karşılıyor. Bu anlamda vatandaşın konuyu ya da avukatını çok iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü istinaf yeni bir konu hak kaybına yol açabilir. Hocamız bunu anlatacak” “Hukuk Yargılamasında İstinaf” seminerinde konuşan Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Âdem Albayrak, istinaf konusunu detaylarıyla anlattı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti