Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beklenen yönetmelik yayımlandı – Kocatepe Gazetesi

İlimizde bulunan Tıp Fakültesi
Beklenen yönetmelik yayımlandı

İlimizde bulunan Tıp Fakültesi hastanesi ve bağlantılarının Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devri için gerekli yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi resmi olarak kurulup faaliyete geçmesine rağmen, eskiden AKÜ’ye bağlı olarak hizmet veren Tıp Fakültesi hastanesi ile bağlı birimleri AFSÜ’ye devredilememişti. Tıp Fakültesi Hastanesi ile bağlı birimlerin Döner Sermaye İşletmesi olarak faaliyet göstermesi ve AFSÜ’nün Döner Sermaye İşletmesi kurulmadığı için devir yapılamıyordu. Bu durum da bir çok aksaklığı beraberinde getiriyordu.
Resmi Gazete’nin geçtiğimiz Cuma günü yayımlanan sayısında AFSÜ’nün Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği yayımlandı. Böylece Tıp Fakültesi ve bağlı birimlerinin AKÜ’den AFSÜ’ye devrinin önündeki prosedür engeli kalkmış oldu. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yaklaşık 3 aydır bu prosedürün tamamlanması için çab gösterdiklerini açıklamıştı. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti