Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu ülke şehit ve gazilerimize çok şey borçlu”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa
"Bu ülke şehit ve gazilerimize çok şey borçlu"

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Oruçoğlu Termal otel’de gerçekleştirilen yemeğe Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Av. Burcu Köksal ve Av. Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, İGM Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Gaziler ile Gazi ve Şehit yakınları katıldılar.
Çok sayıda gazi, gazi ve şehit ailesinin katıldığı programda Bakan Eroğlu ve Vali Tutulmaz tek tek masaları ziyaret ederek konuklarla sohbette bulunarak onlarla yakından ilgilendiler.
TOPRAKLARI VATAN YAPAN SİZSİNİZ
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda söz alan Vali Tutulmaz; “Gaziler Günü nedeniyle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. İlimizde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle üç gündür bir aradayız. 1071’den bu yana bu kutsal toprakları vatan yapan siz değerli gazilerimiz ve şehitlerimizdir. Toprakları vatan yapan asıl kişiler şehitler ve gazilerdir. Milletimiz şehitlerimizin ve gazilerimizin değerlerini en üst seviyede tutmakta, devlet imkânlarıyla en üst düzeyde değer verilmektedir. Bugün gazilerimizi ve şehitlerimizi onurlu bir şekilde hatırlarken, devletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine güçlü bir şekilde hep birlikte gitmekte olduğumuzun farkındayız. Biz el ele verirsek, gönül gönüle olursak güçlü Türkiye’mizi daha da güçlendirebiliriz. Nifak tohumlarıyla kendi kendimize sıkıntılar oluşturarak zorlukların altından kalkamaz hale geliriz. Bizim birliğe, beraberliğe ve güçlü olmaya ihtiyacımız var. Bizlerde bunu sağlayabilecek güçteyiz” dedi.
DEVLETİN İMKANLARI ARTTIKÇA SİZİN
İMKANINIZ ARTACAK
Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanın verilişinin 96’ncı yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Bakan Eroğlu; “Hükümetimiz şehit yakınlarına, gazilere çok büyük önem veriyor. Sizleri asla unutmayacağız, şehitlerimizi da asla unutturmayacağız. Bu ülke şehit ve gazilere çok şey borçludur. Milletimiz onlara şükran duymaktadır. Onlar bizim yüreğimizdedir.  Hükümetimiz şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için böyle güzel ve anlamlı faaliyetler yapıyor. Sizlerden daha önce bazı Kıbrıs Gazisi arkadaşlarımızı Kıbrıs’a götürdük. Bugünde hükümetimiz işte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla size böyle bir imkân sağladı. Bunlar daha da artarak devam edecek. Çünkü sizleri asla unutmayacağız ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Onun için biz şehitlerimizin ismi ilelebet bu topraklarda anılsın diye barajlara, göletlere, okullara onların isimlerini veriyoruz. Şehitler bizim için son derece değerlidir. Devletin imkânları arttıkça sizlerin imkânları da o kadar aratacaktır. Sizlerin bir derdi varsa sizin derdiniz ile dertleniyoruz biz. Onun için bakanlık kuruldu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bakanlığının vazifesi şehit aileleri ve gazilere her bakımdan yardımcı olmaktır, meseleleri varsa onları çözmektir. Bu anlamda sizleri sevgi ve hürmetle selamlarken 19 Eylül Gaziler Günü kutlar, şehitlerimize rahmet ve gazilerimize sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti