Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’de 105 yıl önce yakılan meşale milletin yolunu aydınlattı”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü mesajında, 105 yıl önce Çanakkale’de yakılan meşalenin İstiklal Mücadelesinde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda milletin yolunu aydınlattığını söyledi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınlandı.
“ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 105. YILDÖNÜMÜ GURURLANDIRIYOR”
Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü, Türk Milleti’nin büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, “Çanakkale destanının tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yâd ediyoruz. Çanakkale’de yakılan meşale, İstiklal Mücadelemizde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yolumuzu aydınlatmıştır. Cumhuriyetimiz, Çanakkale gibi, Kurtuluş Savaşı gibi büyük mücadelelerin, büyük fedakârlıkların üzerine inşa edilmiştir. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce, canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkale’de olduğu gibi bugün de, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu cennet vatanı armağan eden atalarımızı, vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.
“ÇANAKKALE ZAFERİ
KAHRAMANLIK DESTANI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; Çanakkale Zaferi’nin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurguladı. Zeybek, “Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan ‘Çanakkale Zaferi’nin’ 105. yıl dönümünde mukaddes vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Milletimizin kaderini tayin eden, Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale zaferi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.” diye konuştu.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkınlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan’da yayınladıkları mesajlarla Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünü kutlayıp 18 Mart Şehitler Günü’nü andılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti