Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cep telefonu ile tarlalar sulanacak

DSİ’nin su kaynaklarını verimli
Cep telefonu ile tarlalar sulanacak

DSİ’nin su kaynaklarını verimli kullanmak amacıyla Afyonkarahisar’da ki çalışmalarına devam ettiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, bu kapsamda modern sulama tesisleri ile tarımdaki verimin arttığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.”
“OTOMASYONLU SULAMA
ŞEBEKESİ İNŞA EDİLECEK”
Aydın, “Afyonkarahisar Çobanlar Seyitler Sulaması Yenileme İnşaat” çalışmaları hakkında da konuşarak buradaki çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bu inşaatla 31 bin 150 dekar zirai arazinin sulanacağını belirten Aydın, “İş kapsamında çalışmalar devam etmekte olup ayrıca 2.500 dekarlık bir alanda Türkiye çapında ilk kez örnek bir uygulama olarak otomasyonlu sulama şebekesi inşa edilecektir. Bunun için de 22 km uzunluğunda polietilen boru döşenerek muhtelif sulama yapıları ve otomasyon tesisleri inşa edilecektir. Tarla içi sulama projesi tamamlandığında çiftçilerimiz cep telefonu kontrollü otomasyonu yardımıyla tarlasını sulayabilecektir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti