Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımızdan kirli ellerinizi çekin” – Kocatepe Gazetesi

Birleşik Kamu-iş Konfederasyonu Eğitim-İş
“Çocuklarımızdan kirli ellerinizi çekin”

Birleşik Kamu-iş Konfederasyonu Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri 27 Nisan Cumartesi günü öğlen PTT önünde cinsel istismar başta olmak üzere çocuklara yönelik suç işlenmesinin önüne geçilmesi için tepki gösterdi.
“ÇOCUK BAYRAMINDA Kİ İSTİSMAR UTANÇ VERİCİ”
Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliği adına konuşan Mehmet Şahin, Çocuk Hakları Sözleşmesini imzalanmasının üzerinden 29 yıl geçtiğini, bu sözleşmenin TBMM’de onayı üzerinden 24 yıl geçtiğini belirten Şahin, “Türkiye de istismar edilen çocukların sayısının sürekli artması, sözleşmenin uygulanmadığını ortaya koymaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını geride bıraktığımız birkaç gün öncesinde ülkemizde 5 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunulması, nasıl bir anlayışla karşı karşıya kaldığımızın göstergesidir. Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan’da ne yazık ki çocuklarımıza yönelik istismar vakalarının yaşanması, bizler adına utanç vericidir. Çocuklarımızın böylesine iğrenç saldırılara maruz kalması da her şeyden önce ülkeyi yönetenlerin sorumluluğudur. Devlet çocuklarımızı koruyamamakta, çocuklarımızın haklarını görmezden gelmektedir. Çocuklarımızdan kirli ellerinizi çekin.” dedi.
“SUÇLA MÜCADELE GÜNÜ BİRLİK TEPKİLERLE ÖNLEMEZ”
Türkiye de çocukların küçük yaşta tarikat ve cemaat yurtlarına teslim edildiğini, bu yapıların hiçbir şekilde denetlenmemesi sonunda birçok taciz ve cinsel şiddet vakaları yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Hatırlanacağı üzere Ensar Vakfına bağlı yurtlarda çocuklarımıza yönelik cinsel istismar suçları meydana gelmiştir. Lakin iktidar bu konu ile ilgili gönüllere su serpecek herhangi bir adım atmamıştır. Yakın dönemde çocuklara yönelik tecavüz suçundan yargılananların bir nevi affını sağlayacak olan ‘Çocukların tecavüzcüleri ile evlendirilmesi’ yasasının da iktidar tarafından tartışıldığını çok iyi biliyoruz. Ne yazık ki iktidarın geçmişten günümüze bu tarz davranışları, toplumumuzda bu tür suçları işleyenlerin sayısını artırmaktadır. Çocuklarımızın geleceği hiçbir tarikata, cemaate ve günü birlik işlenen suçlara karşı verilen tepkiler ile garanti altına alınamaz. Çocuklarımız ülkemizin aydınlık geleceğidir. Çocuklarımıza yönelik suçların işlenmesinin önüne geçilmelidir. Bu tür suçlara yönelik cezai işlemler ağırlaştırılmalıdır. Hiçbir kimseyi veya yandaş kurumu kurtarma adına, çocuklarımızın geleceğini karartan yasal tartışmalardan uzak durulmalıdır.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti