Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Conkar: Örnek gösterilemeyen Müslüman toplumu ortak dert!

Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 15’nci
Conkar: Örnek gösterilemeyen Müslüman toplumu ortak dert!

Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 15’nci gün konuşmacısı AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Kemalettin Conkar oldu. Conkar, “Dindarlık Anlayışımız Üzerine Bir Sorgulama” başlığında sunum yaptı. Programın sunumunu Ensar Vakfı Şube Başkanı AKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler gerçekleştirdi. Program adet olduğu şekilde AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Hasan Hüseyin Havuz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
BARDAKOĞLU’NUN
 KİTABI KONUYA
IŞIK TUTUYOR
AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Dindarlık Anlayışımız Üzerine Bir Sorgulama” konusunu sohbet sunumu için belirlediklerini söyledi. Böylesi iddialı bir konuya, işletme, finansman, muhasebe hocası olarak nasıl cesaret ettiğinin sorulabileceğini kaydeden Conkar, “Bu konu hakkında epeyce okumadan, yaşamadan, tecrübeden doğan belli bir birikimimiz olmakla birlikte beni bu konuda sohbet yapmaya cesaretlendiren Sayın Ali Bardakoğlu hocamızdır. Yaklaşık 3 yıl önce yayınladığı ‘İslam Dışında Müslümanlığımızla Yüzleşme’ diye bir kitabı var. Ben bu kitabı çok ciddi şekilde inceleyerek okudum. Dolayısıyla kitapta ki bilgiler orada kalmasın dedim. Genellikle çok fazla kitap okuma alışkanlığımız yok. Dinleyiciler arasında bu kitabı okuyan var mı bilemem. Ama benim açımdan çok değerli bir kaynak oldu” dedi.
DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLEMİYOR
Prof. Dr. Kemalettin Conkar’ın konuşmasının ana temelini Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun dindarlık anlayışına yönelik değerlendirmeleri oluşturdu. Kitabın çok kapsamlı olduğuna temas eden Conkar, “Kendime göre ben bir özetleme yaptım. Bu manada sunumumuz inşallah hayırlı olur. Bu konuyu benim açımdan önemli hale getiren hususların başında veya temel husus günümüzde çok sayıda İslam ülkesi var ama dünyaya ve Müslüman dışı toplumlara örnek diye gösterebileceğimiz bir Müslüman ülkesi yok. İnsanların huzur, güven, özgürlük ortamı içinde yaşadığı, huzurun önemli ölçüde oturmuş olduğu, refahın belli bir seviyelerde olduğu, suç oranlarının olabildiğince düşük düzeyde seyrettiği dünyaya örnek gösterebileceğimiz maalesef Müslüman bir ülke yok” diye konuştu.
Prof. Dr. Kemalettin Conkar, dünyaya örnek gösterebilecek düzeyde bir Müslüman ülke ve toplum olmamasının ciddi manada herkesi rahatsız etmesi gerektiğinin altını çizdi. Conkar, “Bu durum bizi çok ciddi şekilde rahatsız etmeli. Şahsen bu durum beni ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Bu olumsuz ve sıkıntılı durumdan nasıl kurtuluruz konusu sadece ilahiyatçılarımızın değil bütün bilim adamlarımızın konusu olmalı diye düşünüyorum. Bu hususta elime geçen her kaynaktan yararlanma çabasındayım. O nedenle böyle bir sohbet yapar mısın teklifi olunca da hazır bu kadar okuduk inceledik başkalarını da yararlandıralım düşüncesi ile konuyu bu biçimde seçmiş olduk” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti