Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet fazilettir – Kocatepe Gazetesi

Saygı duruşu ve İstiklal
Cumhuriyet fazilettir

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Atatürk Anıtına CHP İl Başkanlığının yanı sıra; Eğitim-İş sendikası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk sundu.  
CUMHURİYET UMUDUN ADI
Törenin ilk konuşmasını CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan yaptı. Atatürk’ün ifadesiyle temelini milletin kahramanlığından ve yüksek kültüründen alan Türkiye Cumhuriyetinin 94 yaşında olduğunu belirten Demirkırkan, “Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü, Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda sizlerle birlikte kutlamak bizim için onurdur. Sizler varken, bizler varken kimse Cumhuriyetimize dil uzatamaz. Cumhuriyet bize emanettir ve onu yine biz yaşatacağız. Cumhuriyet değerlerimizin içinin boşaltılmaya çalışıldığı bu süreçte; daha cesur, daha kararlı ve bilenmiş yüreklerimizle, Cumhuriyetimize ve bize kazandırdığı değerlere inatla sahip çıkacağız. Cumhuriyet, tek yürek olup barış ve kardeşlik duygularıyla geleceğe yürümektir.  Cumhuriyet 94 yıl önce kendini yeni kuşaklar için feda edenlerin hediyesidir bizlere. Bu toprakların en büyük, en haklı, en anlamlı bayramıdır. Umudun adıdır Cumhuriyet. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Milli Egemenlik. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.
CUMHURİYETİ
BİRLİKTE KORUYACAĞIZ
Çelenk törenine katılan sivil toplum kuruluşları adına konuşan Eğitim- İş Sendikası Başkanı İl Temsilcisi Mehmet Şahin, “Cumhuriyet fazilettir diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı. Törenin son konuşmasını CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal yaptı. Cumhuriyetin hangi şartlar altında kazanıldığını hatırlamak gerektiğini belirten Köksal, “Okuma yazma oranın yüzde 3 olduğu, erkeklerin harpten harbe koştuğu, kadınların insan yerine konulup sayılmadığı bir dönemden, Cumhuriyetle kadınlara hak ettiği değerin verildiği sürece geçildi. Seçme ve seçilme hakkını kazandığı, bugün beni milletvekili olarak TBMM gönderdiği bir rejime kavuştuk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetin ilanının ardından okulları açtı. Köy Enstitülerini kurdu. Cumhuriyeti birlikte korumaya devam edeceğiz” diye konuştu. Tören Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti