Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dayı: Bölgenin en pahalı suyu Bolvadin’de

AK Parti Bolvadin İlçe

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Av. Ömer Dayı, Bolvadin’de bölgenin en pahalı suyunun kullanıldığını belirterek, belediyenin suya fahiş zam yaptığını ileri sürdü

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Av. Ömer Dayı ve AK Parti Bolvadin Belediye Meclis Üyeleri Bolvadin Belediyesi tarafından su ve bağlantı ücretlerine yapılan fahiş zamları eleştirerek bu zamların geri çekilmesini istediler.
Bolvadin’de halkın meskenlerde kullandığı suya ön ödemeli kartlı sayaçta m3 başına 3,40 TL, normal mekanik sayaçlar da ise m3 başına 5,00 TL ödediğini kaydeden Ömer Dayı, “4 Eylül 2019 tarihinde yapılan Bolvadin Belediye Meclisi aylık olağan toplantısında AK Parti Belediye Meclis üyelerinin itirazlarına rağmen, Bağımsız Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Meclis Üyelerinin kabul oyu ile m3 fiyatlarına %25, bağlantı ve abone ücretlerine ise %100 ün üzerinde zam yapıldı.” dedi.
BÖLGEDEN ÖRNEKLER VERDİ
Belediye Meclis toplantısında AK Parti’li Meclis üyelerinin zam yapılmadan önceki fiyatlarla bile çevrenin en pahalı suyunu kullandıklarını ifade ettiklerini belirten Dayı, bölgedeki suyun m3 başına alınan ücretlerden örnekler vererek, “Çay’da m3 fiyatı 2,00 TL, Emirdağ’da ön ödemeli m3 fiyatı 2,50 TL, Mekanik sayaç m3 Fiyatı 2,80 TL, Çobanlar’da m3 başına en yüksek tarife 1,82 TL, Sultandağı’nda m3 başına 2,55 TL’dir.” diye konuştu.
“FİYATLAR GERİ ÇEKİLMELİ”
Mevcut fiyatların bile çok yüksek olduğunu, zam ile beraber fiyatların vatandaşlara büyük bir yük oluşturacağını dile getiren Dayı, “Yeni zam ile birlikte İlçemizde ön ödemeli kartlı sayaçta m3 fiyatı 4,25 TL, mekanik sayaçlarda ise m3 fiyatı 6,25 TL, abone ücretleri; mesken abone ücreti 242,00 TL’den 500,00 TL’ye, abone devir 125,00 TL’den 250,00 TL’ye, bağlantı ücretleri; içme suyu 535,00 TL’den 750,00 TL’ye ve kanalizasyon 425,00 TL’dan 1.000,00 TL’ye yükseltildi.” ifadelerini kullandı.
Dayı, mevcut fiyatların vatandaşlara büyük yük getireceğini ve geri çekilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti