Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Değirmen’den eleştirisi bol adaylık açıklaması

Bu haberin fotoğrafı yok
Değirmen'den eleştirisi bol adaylık açıklaması

MHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Çobanlar Belediyesi eski Başkanı Sefa Değirmen, İl Başkan adayı Aziz Aslan ve Dinar İlçe Başkanı, İGM üyesi İbrahim Acar’ı hedef alan eleştiriler yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı kongresine Aziz Aslan’dan sonra aday olduğunu açıklayan Çobanlar Belediye eski Başkanı Sefa Değirmen, adaylığını 55 dakika süren bir basın toplantısı ile açıkladı. Değirmen, kendi ifadesiyle açıklamasının bir kısmını toplam 7 sayfadan oluşan ıslak imzası ile yaptı.
Acar’ı eleştirdi adaylığını açıkladı
MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen, adaylığını partide düzenlediği basın toplantısında yaptı. Toplantının açılış konuşmasını MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk gerçekleştirdi. 7 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan MHP il Başkanlığı kongresine aday olmadığı açıklamasını yaptığını kaydeden Ertürk, iki başkan adayının kendilerine başvurarak aday olacaklarını bildirdiklerini söyledi. A. Zeki Ertürk, kongreye aday olanlara başarılar diledi. MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen, özgeçmişi hakkında bilgilendirme yaptı. “Basın mensupları ve kamuoyunun alışık olmadığı bir basın toplantısı yapıyorum.” diyen Sefa Değirmen; “Tarihle özleştirmek istemem ama 26 Şubat’ta yapılan merkez ilçe kongresinden sonra 28 Şubat tarihindeki kötü örneği anımsatan bir gazetemizin köşe yazarının yazmış olduğu ve gerçekleştiği söylenen Dinar MHP İlçe Başkanı ve İGM üyeliği yapan Sayın İbrahim Acar parti tüzüğümüzün 37. maddesine göre görevlerinin birisinden istifa etmesi gerekirdi. Sevilen, seçilen işadamı Saffet Acar’ın başarılı Belediye Başkanlığına, en son seçimlerde alınan milletvekili oylarına göre ülkücü iradenin benim sevmediğim şekilde küçük olsun benim olsun mantığı ile düşünen bana göre başarısız ilçe başkanı İbrahim Acar’ın önderliğinde yaptığı Aziz Aslan eski bir il başkanımız ve milletvekili adayımızın milletvekilliği hayalini gerçekleştirmek amacını güden, MHP İl Başkanlığına karşı ön kesme deyin, darbe deyin ne derseniz deyin. Sefa Değirmen ve ekibi olarak etik olmayan şekilde ön kesme zihniyetine karşı ‘Önce ülkem, sonra partim ve biz’ diyerek lider, teşkilat, doktrin esasına göre hareket eden ülkücü insanlarla MHP İl Başkanlığına aday oldum.” dedi.
Fatura sahipleri: Aslan ve Acar
Sefa Değirmen, aday olma kararı sırasında mevcut MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk’ün aday olması için çalıştığını, İl eski Başkanı Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın bilgisi dahilinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ataması yapılan Ertürk’e yapılanları ahlaki bulmadığını söyledi. Eski il başkanları, Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve mevcut İl Başkanı A. Zeki Ertürk’le istişare yaparak aday olma kararı aldığını ilan eden Değirmen; “Delegasyona güvenerek milletvekili beklentisi olmadan MHP İl Başkanlığı’na aday oldum. Çünkü 1991-1999 Merkez İlçe yönetimi ve başkanlığında 1999-2004 belediye başkanlığımdaki tertemiz, pırıl pırıl mazimle, huzurunuza çıkıyorum. Bizim amacımız MHP’yi Afyonkarahisar’da birinci parti yapmaktır. Oysaki; diğer il başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Aslan’ı aday gösteren Dinar İlçe Başkanı İbrahim Acar, 1999 seçim zaferlerini 40 günlük il başkanlığı yapan Aziz Aslan’a ‘efsane başkan’ diyenler, 3 Kasım 2002’deki 5 milletvekili çıkaracağız diyerek milletvekili adayı olan Aziz Aslan ve ekibi, 2002-2011 yılı arasındaki seçim sonuçlarının faturasını İl Başkanı A. Zeki Ertürk ve Milletvekili Kemalettin Yılmaz’a kesemezler. Biz bu faturayı ödemeyiz. Faturanın sahipleri Merkez Karar Yedek Üyesi İl Başkan Adayı Aziz Aslan ve Dinar İlçe Başkanı İbrahim Acar’dır.” diye konuştu.
“Acar disiplin kuruluna verilsin”
1999 seçim sonuç ve başarılarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kendilerinin olduğunu ifade eden Sefa Değirmen, il başkanlığı listesine yönetim kurulu üyesi olarak katıldığını söylediği eski Milletvekili Dr. Mehmet Telek’e alçak gönüllülüğü ve ülkücü iradeye saygı duyan bir güzide insan olarak teşekk��r ettiğini kaydetti. Değirmen, kendilerine bu imkanı veren İl Başkanı A. Zeki Ertürk’e de teşekkür etti. Dinar İGM üyesi İbrahim Acar’ın, Ankara’daki Afyonlular Evi’nin satışı ile ilgili bilgileri derneğin Genel Başkanı Av. Mehmet Parsak’ı yanlış bilgilendirdiğini ileri sürdü. Değirmen, bu konuda basında çıkan demeçlerini etik bulmadığını, söz konusu yerin nasıl ve net şartlarda yapıldığını çok iyi bildiğini ifade etti. İbrahim Acar’ın Dinar’la ilgili problemleri İGM üyesi olarak anlattığını kaydeden Değirmen; “Sayın Acar bilmediği bazı konularıda söylüyor. Tırnak içinde söylüyorum; şu yatırımlardan dolayı Dinar dışlanıyor, biz halk oylaması yaparsak Dinar Denizli’ye bağlanır ne demek? MHP’nin böyle bir görüşü var mı? Sen bunu hangi sıfatla yapıyorsun. Ben iktidar partisi olsam seni MHP İlçe Başkanı, İGM üyesi olarak algılarım. Halk oylaması ile ancak muhtarlık, belediyelik olabilir. Bu vesile ile Dinar İlçe Başkanımızın görevlerinden birisinden acil istifa etmesi lazım. Bu açıklamayı yaptığı gün medeni cesaret gösterip il başkanıma dilekçe verdim. Disiplin kuruluna verilmesi konusunda bunuda basın huzurunda söylüyorum.” şeklinde konuştu.
“Demek bunlar beraber
hareket ediyor”
Sefa Değirmen, gazetelerde Aziz Aslan’ın MHP MKY üyesi olarak yazıldığını ancak Aslan’ın yedek üye olduğunu ifade etti. Aziz Aslan’a Merkez İlçe eski teşkilatı olarak ön kesme ya da darbe girişiminde bulunmadıklarını belirten Değirmen; “Benim ilçe başkanlığım dönemimde bilgisayar kayıtlarımızda vardır 3 bin üyemiz vardı. Bu 3 bin üyemiz üye kayıtları yeniliyoruz adı altında yok edildi. Kendine göre listeler yapıldı. Aziz Aslan, üç dönem milletvekili adayı oldu. Aziz Aslan bunu bildiği halde neden bu Dinar İlçe Başkanına ‘Senin yaptığın etik değil ayıp. Bu partinin önünü kesiyor bak beni ateşe atıyorsun.’ demedi? O toplantıların maddi kaynaklarından bir tanesi Lokman Çetinaktı bir taneside Aziz Aslan beyin verdiği söyleniyor. Demekki bunlar beraber hareket ediyor. Bu Ahmet Zeki beyin veya milletvekilimizin önünü kesmektir. Bu teşkilata karşı saygısızlıktır. Ben bunu kabul etmiyorum.” ifadelerini kullandı.
Ertürk prensip gereği ayrıldı
MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, araya girerek şu açıklamayı yaptı: “Yanlış anlamayın, ben basın mensuplarına hep bu mesele ile ilgili konuşmam dedim. Basın toplantısının esas sahibi sizsiniz. Ama bir noktada ismim geçtiğinden dolayı ayrılmak zorundayım. Bu Sayın Sefa Değirmen’e bir tavır değildir. Lüften öyle değerlendirilmesin. Ama benim üslubuma uygun değildir. Benim adım burada geçecekse ya da bu süreç değerlendirilecekse benim burada olmamam gerekiyor.” sözleri ile toplantının yapıldığı yeri alkışlarla terk etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti