Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirkırkan Bakan Eroğlu’na cevap verdi; “Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Demirkırkan Bakan Eroğlu’na cevap verdi; “Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun hafta sonu Afyonkarahisar’da partisinin bir toplantısında yaptığı konuşmaya cevap verdi.
“BU ZİHNİYETTEN BÖYLE
 BİR KONUŞMA BEKLENİRDİ”
Demirkırkan, “Sayın Bakanımız hafta sonu partisinin bir toplantısından yaptığı konuşmada ‘CHP zihniyeti, bu ülkede ateist bir nesil yetiştirmek istedi. Hatta Hıristiyanlığı teklif edenler oldu. Bunların dinle imanla millet ile hiç alakası yok.’ demiş. Dinle siyaseti karıştıran, laiklik ilkesinin ne olduğunu kavrayamayan, her daim dini siyasete alet eden bir zihniyetten de ancak böyle bir konuşma beklenirdi. Cumhuriyet tarihini okumayan, ya da siyasete alet edenlerin söylemidir bunlar. Halk arasında bir deyişi vardır, ‘Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz’” dedi.
“BİZİM ABDESTİMİZDEN
ŞÜPHEMİZ YOK”
Demirkırkan yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Biz insanlarının inançlarının Allah’la kendi aralarında olduğuna inanırız. Biz kimseyi inançları nedeniyle kamplaştırmayız. Bu ülkede insanlar inançlarına göre yaşıyorsa, özgürce ibadet edebiliyorsa, camilerinde ezan okunuyorsa bu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve CHP sayesindedir. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun. Ancak, Hıristiyan İngilizlerin mandası kabul edelim diyen İskilipli Atıf Hoca gibi din tüccarlarını savunan biz değiliz. ‘Kurtuluş savaşını keşke Yunan kazansaydı’ diyen Mısıroğlu’nu da biz ziyaret etmedik. Vatikan’ın Hıristiyanlığı yayma yolunda bir araç olarak gördüğü  ‘Dinler arası Diyalog Projesi’ne katkı veren de biz değiliz. Kanunlarımıza göre Fener Rum Patrikliğine seçilecek kişinin Türk vatandaşı olması gerekirken ses çıkartmayan da biz değiliz. İsrail’e ‘oneminute’ deyip,  el altından ticarete devam eden de biz değiliz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti