Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremden ders almış gibi değiliz

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası
Depremden ders almış gibi değiliz

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)Afyon Temsilcisi B. Sinan Millik, Afyonkarahisar’ın Çay-Sultandağı ilçelerinde 3 Şubat 2002 tarihinde yaşanan depremin 15’nci yıldönümünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.
DENETİM EKSİKLİĞİ VAR
Deprem konusunda Türkiye’de halen daha gerekli bilgi düzeyine ulaşılamadığını belirten İMO İl Temsilcisi B. Sinan Millik, gerekli önlemlerin de alınmadığını ifade etti. Mevcut yapı stoğunun deprem yönetmeliğine uygun olmadığını dile getiren Millik; “Yeni yapılan yapılarımızda imalat hataları ve denetim eksikliğinden dolayı depreme dayanıksız olduğu kanaatindeyim. Allah bir daha acı bir tecrübe yaşatmasın. Ama biz hala depremden ders almış görünmüyoruz. Her yaşadığımız depremde maalesef toplum olarak o acı hatıraları tekrar üzerine katlayarak yeni acılara sahip oluyoruz” dedi.
ZEMİN İYİLEŞTİRME ÖNEMLİ
Herkese düşen ortak sorumluluğun toplum olarak depremle yaşamayı öğrenmek olarak açıklayan B. Sinan Millik, öldürücü olanın deprem değil şartlarına uygun yapılmayan bina olduğunu vurguladı. Millik; “Deprem değil bina öldürür. Biz Afyon olarak birinci derece deprem bölgesiyiz. Birinci derece deprem bölgesinde bir kere bu kadar çok katlı yapı yapılmaması lazım. Biz şehrimizi dikeyden ziyade yataya genişletmeliyiz. Belediyelere düşen en büyük görev arsa üretimidir. Zemin iyileştirme son zamanlarda çok önemli hale geldi. Maalesef bunda da hatalar yapılıyor. Zemin iyileştirmede çıkan maliyet nedeniyle daha ucuz olan başka yöntemler tercih ediliyor. Bunların yapılmaması lazım. Halkımızın da bu bilinçte olması lazım. Depremi tam olarak bilmiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti