Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Devlet ve millet sizlerin yanında”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz
“Devlet ve millet sizlerin yanında”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz şehit aileleri ve gaziler onuruna Korel Termal Otel’de öğle yemeği verdi.
“VATAN OLMASA HİÇBİRŞEY YOK”
Programda protokol üyeleri şehit aileleri ile aynı masaları paylaşarak sohbet etti. Programda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, şehit aileleri, gaziler ve aileleriyle kendilerini bir araya getiren programı düzenleyen Vali Mustafa Tutulmaz ve ekibine teşekkür etti. Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıldönümünü kutlarken güzel bir gün yaşandığını belirten Özkal, “Muhteşem güzel bir gün yaşıyoruz. Çünkü Afrin’de ki Zeytin Dalı Operasyonu 57’nci gününde. 57’nci Alayın torunları bugün yine Afrin’de destan yazmaya devam ediyor. 15 Temmuz’da destan yazdığı gibi Afrin’de de destan yazıyor. Biz tarihimizde o ecdadın torunları aynı özelliklere sahip, aynı güce sahip, ayın imanla, aynı cesaret ve fedakârlıkla tarih yazmaya devam ediyoruz. Onun için milletimizle tüm evlatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Eğer vatan olmazsa hiçbir şey yok. Bunun hepimiz farkında ve bilincindeyiz” dedi.
ASIL HEDEF TÜRKİYE!
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde şehit aileleri ve gazilerle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tutulmaz şöyle konuştu: “Çanakkale bizim ülkemiz için, bizim milletimiz için bir son duraktır. Çanakkale’de milletimiz şunu demiştir. Anadolu toprakları 1071’de Türk yurdu oldu. Müslüman Yurdu oldu, artık bundan sonra ilelebet Türk ve Müslüman Yurdu olacaktır. Zaman içerisinde Kurtuluş Savaşı ile bu pekiştirmiştir. Bugün içinde bulunduğumuz dönemde de yine bu Anadolu’ya, Müslüman yurduna maalesef değişik güçlerin etkisiyle müdahale edilmeye çalışılmaktadır. Bu zaman zaman terör örgütleri üzerinden olmakta, zaman zaman da komşu ülkeler karıştırılarak bir şeyler yapılmaya çalışılmaktadır. Aslında hedef Türkiye’dir. Suriye’deki sıkıntının, Irak’taki sıkıntının nihai hedefi de Türkiye’dir.”
“DEVLETİMİZ MİLLETİMİZ YANINIZDA”
Tüm nedenler göz önüne alındığında Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Şükür Allah’a bugün Çanakkale’de olduğu gibi bizim evlatlarımız, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımız ÖSO ile beraber yine 80 milyon milletimiz birlik olarak bu başarıyı elde etmiştir. Evet, şehitlik bizim hem dinimizde, hem de örfümüzde önemli bir yer işgal etmektedir. Devletimiz nezdinde şehitlerimize büyük saygı duyulmaktadır. Şehitlerimizin yakınları da değerli bir şekilde belirli bir makama konulmaktadır. Bizim de Valilik olarak zaman içerisinde bulunduğumuz dönemde şehitlerimizin bütün problemleri ile yakından ilgilenme imkânımız oldu. Bu güne kadar 30’un üzerinde şehit ve gazi ailesini bizzat şahsım ve il müdürleri ile ziyarette bulunduk. Onların problemlerini evlerinde çözmeye çalıştık. Eğer çözemediklerimiz var ise de onları daha sonra çözme yolunda gayret gösterdik. Onlara şunu dedik biz sizin yanınızdayız, Devletimiz sizin yanınızda, milletimiz sizin yanınızdadır. Her zaman tekrar söylüyoruz gerçekten devletimiz sizlerin yanınızdadır. Bunu bilmenizi isteriz. Siz evladınızı, eşinizi, kardeşinizi, çocuğunuzu veya babanızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bu millette bunu her yönüyle bilmektedir. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, siz değerli yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum.” Program İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun şehitlerimize ithafen yaptığı dua ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti