Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar Türk Ocakları “Hocalı şehitleri”ni andı

Türk Ocakları Dinar Şubesi
Dinar Türk Ocakları “Hocalı şehitleri”ni andı

Türk Ocakları Dinar Şubesi Hocalı katliamının 26. yılı sebebiyle “Dünden Bugüne Ermeni Mezalimi” konulu bir konferans düzenledi. Ermeni çetelerinin Hocalı’da şehit ettiği tüm şehitler anıldı ve ruhları şad edildi.
Program; şair Seyit Burhanettin Akbaş’ın yazdığı, Mehmet Gençsoy’un seslendirdiği “Türk’ün adını mı sileceksin” şiir videosunun izlenmesiyle başladı. Daha sonra sunucu emekli öğretmen Kadir Çalışkan’ın davetiyle tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklâl Marşı okundu.
İstiklâl Marşının okunmasından sonra Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı Raif Öztürk açış konuşması için kürsüye davet edildi. Şube başkanı Öztürk “Türk Ocakları “millete mürebbiyelik yapmış, bilim, iktisat, siyaset, güzel sanatlar gibi tüm kültür alanlarında vatandaşları yetiştirmeye çalışmış ve sosyal etkinlikleriyle halka kucak açmıştır. İlçemizde Türk Ocakları Şubesi ikinci kez 1993 yılında kurulmuştur. O günden bu güne ilk kuruluş amaçlarındaki ilkelerine ve amaçlarına uygun olarak bugünde faaliyet yapmaktadır. Bugün bu ilke ve amaçlarımız çerçevesinde yürüttüğümüz yeni bir etkinlikte birlikteyiz. Biraz sonra; Dinar’ın ve Dinarlıların dostu alan misafirimiz eğitimci-yazar İsmet Alpaslan Bey’den  “Dünden Bugüne Ermeni Katliamı” konulu konferansı dinleyeceğiz” dedi.
Açış konuşmasından sonra sunucu Kadir Yılmaz konuşmacı Eğitimci Yazar İsmet Alpaslan’ı dinleyicilere tanıttı. İsmet Alpaslan konuşmaya başlanmadan önce Ermeni mezalim ve katliamlarını anlatan 15 dakikalık bir video izletti. Alpaslan daha sonra Ermeni Meselesini ve tarihi gelişimini, Ermenilerin Anadolu’da ve Azerbaycan’da yaptığı katliamları anlattı. Konferansın bitiminden sonra Dinarlı şairlerden Hasan Alpars, Refik Kaplan, Abdurrahman Ertürk Hocalı Katliamı ve Ermeni Mezalimi ile ilgili yazdıkları şiirleri okudular. Program, tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen Fatiha okunması ve akabinde konuşmacı eğitimci-yazar İsmet Alpaslan’a Dinar anısı olarak plaket takdimi ve Harp Malulü Gaziler ve Şehit Aileleri Dinar Temsilcisi Gazi Hasan Ceylan’ın Dinar Şehitleri Albümünü takdim etmesiyle son buldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti