Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eber Gölü Kurudu Mu?

Afyonkarahisar sınırları içinde bulunan, Türkiye’nin 12’nci büyük gölü olan Eber, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya

Afyonkarahisar sınırları içinde bulunan,

Türkiye’nin 12’nci büyük gölü olan Eber Gölü’nün su seviyesinde önemli düşüşler yaşandığına dair haberler ve endişeler ortaya çıktı.

Eber Gölü’nün kuruma süreci, çeşitli faktörlere bağlı olarak gerçekleşti. İklim değişiklikleri, kuraklık, su kullanımındaki artış, tarımsal sulama gibi etmenler göldeki su seviyesini azalttı. Ayrıca gölün suyunun sulama ve endüstriyel amaçlar için kullanılması da kuruma sürecini hızlandırdı.

Türkiye’deki su yönetimi politikalarında ve bilincinde değişiklikler yapılarak, Eber Gölü’nün kurtarılması için çeşitli projeler ve önlemler alınıyor. Bu projeler arasında gölün beslenmesini sağlayacak su kaynaklarının yönetimi, sulama sistemlerinin verimliliğinin artırılması ve çevresel koruma önlemleri bulunuyor.

Eber Gölü’nün kurumasıyla ilgili endişeler var olsa da, hükümet ve çevre kuruluşları tarafından yapılan çalışmalarla gölün korunması ve restorasyonu için çaba harcanıyor.

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eber Gölü’nün yeniden eski günlerine dönmesi için büyük gayret göstermişti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti