Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engellinin taşımalı oy çilesi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Engellinin taşımalı oy çilesi

Afyonkarahisar’da akülü engelli arabasıyla oy kullanmaya gelen Mahmut Öztürk, sandalye ile iki kat taşındı. Kabine bile muhtar ve bir görevlinin sandalyeyle taşıdığı Öztürk, okul önünde oy kullanabileceği bir yer istedi

Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda oy kullanmaya giden bedensel engelli Mahmut Öztürk, güçlükle oy kullandı. Engelli rampası olmadığı için bir süre okulun önünde bekleyen Öztürk, bulunan bir rampa ile akülü arabasıyla önce okul bahçesine daha sonra okulun içine de girdi. Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun aracılığıyla oyunu zemin katta kullanmak istediğini ileten Öztürk’ün isteği sandık kurulu tarafından kabul görmedi.
Üçüncü kattaki 2040 nolu sandığa kadar gitmesi gerektiği belirtilen Öztürk’e oturması için okuldan bir sandalye bulan Muhtar Mesut Koyun, bir yardımcısıyla beraber Öztürk’ü üç kat yukarı taşıdı. Sandalyeyle kabinin içine kadar taşınan Öztürk, oy kullanmasının ardından sandık yanına kadar taşındı.
Zorlukla oy kullandığını söyleyen Mahmut Öztürk, YSK’dan engelliler için bahçede oy kullanabilecek bir düzenleme istedi. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün sandık görevlileri ile görüşmesi sonrası oyunu bahçede kullandığını hatırlatan Öztürk şunları söyledi:
“Bu seçimde üçüncü kattaydı. Çıkması inmesi zor oldu. Muhtarın sayesinde oyumu kullandım. Okul önüne bir sandalye, masa koysalar daha iyi olurdu.”
Oy kullanmadan gitmek zorunda kalan engelliler de olduğunu ifade eden Muhtar Öztürk ise, “Sadece benim mahallemde değil engellilerin oy kullanması her yerde sorun. Engelliler için Yüksek Seçim kurulu bir karar alıp girişe bir sandık oluşturulabilir. Kimi engelli çıkamıyor. Bu yüzden oy kullanmadan gidiyor. Ama bizler yardım ederek çıkartıp oylarını kullandırıyoruz.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda eşi ile birlikte oy kullanmaya gelen 77 yaşındaki Ali Yalçınkaya, 3 katı koltuk değnekleriyle çıktı. Hem yaşlı hem de bacaklarından hasta olduğunu belirterek oyunu bahçede kullanmak istediğini söyleyen Yalçınkaya’nın da isteğinin sandık başkanı tarafından kabul edilmedi. Üç katı çıkmak zorunda kalan Yalçınkaya’nın, 72 yaşındaki eşinin ise gözleri doldu. Yaşlı çifti dinleyen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, çifti teselli etti.
Atatürk İlköğretim Okulu’nda oy kullanmaya tekerlekli sandalyesiyle giden yaşlı bir kadın ise polis ve çevredeki vatandaşlar tarafından taşınarak, oy kullanmaya gitti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti