Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Festivali ve Afyon’u içki âlemine alet ettirmem”

19. Afyonkarahisar Caz Festivali
“Festivali ve Afyon’u içki âlemine alet ettirmem”

19. Afyonkarahisar Caz Festivali kapsamında 4 Mayıs Cumartesi akşamı NG Afyon Otel de “Genç Yaz Akşamı” adı verilen programda solist Sıla Argun ve müzisyenlerin performansları beğeni topladı.
“FESTİVALDE ÖNEMLİ
AŞAMA KAYDEDİLDİ”
Performans öncesi konuşan Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar Caz Festivali’nde çok önemli bir aşama kaydettiklerini söyledi. Festivallere uluslararası sanatçıları kendi imkânlarıyla getirdiklerini ifade eden Başkadem, “Uluslararası çapta bir sanatçının Türkiye gelmesi yaklaşık bir prodüksiyon maliyeti kadar yani yüz bin dolara yakın bir rakam anlamına geliyor. Kişisel ilişkilere rağmen Türkiye’de uluslararası bir sanatçının konser maliyeti yüz bin dolardır. Bir Anadolu şehrinin bunu karşılayabilmesi imkânsızdır.” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN SÜREKLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”
Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Festivalinin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, bilinçle 20 yıldır sabır göstererek yol alma gayretinden söz etti. Önemli olanın süreklilik ve sürdürülebilirlik olduğuna temas eden Başkadem, “Biz bunu başardık. Her işin bir lokomotifi vardır. Hasbelkader bu işin liderliği bana nasip oldu. Fakat bu liderlikte biz bir şans yakaladık. Festival açılışında ifade ettiğim gibi Zorlu Performans Sanatları, Zorlu Grubu’nun Afyon’a resmi ve yazılı bir teklifi oldu. Bizim gerçek anlamda çok birikimimiz var. Afyon Festivali çok basitmiş gibi görünüyor ama birçok ilde İstanbul’da, Ankara’da olmayan birçok festival bizim tecrübemizle gerçekleşti.” diye konuştu.
“ZORLU GRUP ÜST
YÖNETİCİLERİNİN KABAHATİ YOK”
Zorlu Grup tarafından yapılan teklifin ilk etapta kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkadem, “Biz yıllardır ilkeli bir duruş sergiliyoruz. Bize iki gün önce şöyle bir teklifle gelindi. Her sanatçının odasına burada söyleyemeyeceğim belli alkol tüketimi, belli yiyecekler tüketimiyle ilgili bir yazılı metin geldi. Ben yıllardır turizme, insanların yaşam tarzlarına saygı duyarım. İçki içen insanlara da saygım vardır. Kendi sanatçılarıma da adabı içerisinde barda, yemekte, v.s de kendim de ikram ederim. Ama bir festivalin içki âlemine alet olması ya da Afyon’u küçük görerek burada her istediklerini Zorlu Grubu dahi olsa böyle bir şeye izin vermem. Çok güçlü olabilirler herşeyi yapabilirler. Çok önemli değil. Tabii Zorlu Grup üst yöneticilerinin bunda hiçbir kabahati yok. Onu da belirtmiş olayım. Ama bu etkinliği bunu sunup, önceki gece saat 00:00’a kadar çeşitli ses sistemi v.s bahane ederek tabiri caizse tehditlerle baskı altında kaldık. Ben bu etkinliğin bundan dolayı iptal edilmesini istedim ve iptal ettik. Barış Demirel projesini bu nedenle iptal ettik.” şeklinde konuştu.
Barış Demirel Projesinin iptali nedeniyle Türk gençlerinin neler yapacaklarını ortaya koyma amaçlı “Genç Yaz Akşamı” adlı bir program hazırladıklarını anlatan Başkadem şöyle konuştu:
“Bu konu yerel ve ulusal düzeyde yayın yapan medyada yer bulacak. Tekrarlıyorum Afyon Caz Festivali ve Afyon küçümsenecek ve her isteyenin boru öttürebileceği bir festival değildir. Bunun kamuoyunca böyle bilinmesini istiyoruz. Afyon bu işe büyük emek sarf ediyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti