Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 2 beraat, 7 ceza daha

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel
FETÖ’de 2 beraat, 7 ceza daha

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme, Örgütün Mahrem Yapılanmasında Yer Alma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan toplam 21 sanığın davaları görüldü.
21 SANIKTAN 2’Sİ TUTUKLU
Sanıklar Özcan Öge ve Enver Kartal’ın duruşmaları tutuklu olarak görülürken, sanıklara mahkemeden tahliye kararı çıkmadı. Mehmet Altıparmak, Mine Yazal, Zekeriyya Duman, Yunus Emre Saçlık, Harun Kılıçaslan, Nurdan Soytürk, Feyza Çetin, Osman Gürpınar, Hatice Boz Yanar, Emre Güzel, Mehmet Türkhan, Osman Bektaş, Ayşegül Arslan, Hüseyin Şahbaz, Çetiner Pamukçu, Metin Kuru, Sümeyye Çelik, Musa Gündüz, Ali Yarıkkaya’nın yargılamaları tutuksuz gerçekleşti.
2 SANIK BERAAT ETTİ
Mahkeme heyeti oybirliği ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suç iddiasıyla haklarında kamu davası açılan sanıklar Mine Yazal ile Nurdan Soytürk’ün üzerlerine atılı suçu işledikleri hususunda her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatlarına hükmetti. Her iki sanık karar öncesi sorulan son sözlerinde beraat etmeyi talep etti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulunan sanıklar Emre Güzel ile Ayşegül Arslan karar duruşmasında talepleri doğrultusunda Emniyet’te hür iradeleriyle ifade verdiklerini belirttiler.  Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Güzel’e 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Arslan’a 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi. Emre Güzel karar öncesi sorulan son sözünde, “Pişmanım” derken duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) bağlanan Arslan son sözünde, beraatını talep etti.
7 CEZA KARARI
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanıklar 5 yıllık denetim süresi içerisinde kasıtlı bir suç işlemedikleri ve yükümlülüklere uygun davrandıkları takdirde haklarındaki ceza kararı kalkacak. Ancak bu süreçte kasıtlı bir suç işlenmesi durumunda önceki ceza ile birlikte işlenilen suçun cezası da infaz edilecek. Örgüt hiyerarşisinde yer almamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçu sabit görülen sanıklara da ceza verildi. Zekeriyya Duman’a 2 yıl 1 ay, Yunus Emre Saçlık’a 2 yıl 1 ay, Osman Gürpınar’a 2 yıl 1 ay, Musa Gündüz ile Ali Yarıkkaya’ya  3 yıl 1 ay 15 gün ceza verildi.
“BANK ASYA O ZAMAN 1. LİG’DE İDİ”
Savunması alınan sanık Mehmet Altıparmak Aktif Eğitim Sen’den önce başkaca sendikalara üye olduğunu, Tarih Öğretmeni olarak Kıbrıs gezisine tarihi ve turistik yerleri görme amacıyla gittiğini söyledi. Altıparmak, Bank Asya’da 2009 yılından itibaren hesabı olduğunu, konut kredisi çektiğini kaydetti. Altıparmak’ın duruşmasında mahkemenin hakkında hüküm verdiği A.B tanık olarak dinlenildi. Tanık A.B, sanığı Kıbrıs gezisinde havaalanına indiğinde gördüğünü, örgüt durumu hakkında bilgisi ve görgüsü olmadığını söyledi. A.B gezi ortamında örgütsel anlamda bir sohbet toplantısı yapılmadığını sözlerine ekledi. İddia makamı Mehmet Altıparmak’ın eyleminin örgüt hiyerarşisine dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme kapsamında olduğu kanaatiyle sanığın cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Mütalaaya karşı söz alan Altıparmak, “Aktif Eğitim Sen ‘e üyelik ve Bank Asya’da ki hesabım yüzünden yargılanacağımı bilsem kesinlikle bunları yapmazdım. Bank Asya o günlerde birinci ligde idi” dedi. Sanığın duruşması Ocak ayı sonunda görülecek.
KEFEN PARASI VEFATTAN ÖNCE ÇEKİLMİŞ
Zekeriyya Duman’ın karar celsesinde dinlenilen tanık S.B, sanığı tanımadığını Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunmak için gittiği oteldeki salonda görmediği şeklinde ifade verdi. Sanık Duman da tanık S.B’yi tanımadığını kaydetti. Mahkeme heyetinden bir hâkimin, “İfadenizde annemin kefen parasını Bank Asya’ya yatırdım demişsiniz. Ancak sözünü ettiğiniz kefen parasını anneniz ölmeden çekmişsiniz, neden?” sorusuna sanık annesinin isteği doğrultusunda işlem yaptığı şeklinde cevaplandırdı. İddia makamının sanığın örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan cezalandırılması mütalaası ardından Duman, “Örgütle alakam yoktur. Parayı Bank Asya’ya annem için yatırmıştık. Bende bylock programı kullanımı yok, çocuklarım örgütün dershane ve okuluna gitmedi” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı sanığa, “Söyledikleriniz olsaydı cezalandırma talebi Silahlı Terör Örgütüne Üyelikten olurdu” dedi. Karar öncesi son sözü sorulan sanık Zekeriyya Duman, “Suçlu değilim. Ülkemi, devletimi seviyorum. Mahkemenin adaletine güveniyor beraatımı talep ediyorum” dedi. Duman’a 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.
SAÇLIK VE GÜRPINAR’A CEZA VERİLDİ
Bank Asya’ya faizsiz bankacılık uygulaması nedeniyle para yatırdığını söyleyen sanık Yunus Emre Saçlık, tıp fakültesi 2’nci sınıfı öğrencisi olarak hayata yeniden başladığını, bu nedenle beraat etmek istediğini belirterek, “Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım” dedi. Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçu sabit görülen Saçlık’a 2 yıl 1 ay ceza verildi. Bank Asya hesap hareketlerine yönelik bilirkişi raporunu incelemek için süre talep eden Harun Kılıçaslan’ın duruşması Ocak ayı sonunda görülecek. Sanık Feyza Erçetin’in duruşması da Ocak ayına ertelendi. Bank Asya’ya yardım ve destek amaçlı para yatırmadığını söyleyen sanık Osman Gürpınar’ın suçunu sabit gören mahkeme sanığın 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmetti.
MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMA SÜRESİ VERİLDİ
Hatice Boz Yanar’ın, Hüseyin Şahbaz’ın duruşmaları Ocak ayına ertelendi. Hakkında örgütün mahrem yapılanmasında yer aldığı iddiası bulunan ve tutukluluk hali devam eden Özcan Öge’nin avukatının mazereti kabul edildi. Öge’nin duruşması Şubat ayında görülecek. Duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS’le bağlanan Enver Kartal’a duruşmada hakkındaki tanık beyanları okundu. İddia makamının hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suçlamasından cezalandırılarak tutukluluk halinin devamına yönelik mütalaasına karşı Kartal savunma için süre talep etti. Sanığın duruşması Şubat ayında görülecek. Avukatının mazereti kabul edilen Uzman Çavuşluk görevinden ihraç Mehmet Türkhan’ın duruşması da Şubat ayına ertelendi.
JANDARMA YAPILANMASI
 İNKÂRINDA AĞIZ BİRLİĞİ SÜRÜYOR
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda detaylı ifade veren Osman Bektaş’ın duruşmasında mahkemece haklarında örgütün jandarma yapılanmasında yer alan ve haklarında hüküm verilen tutuklu tanıklar “Nail” kod adlı M.B SEGBİS’le, “Hikmet” kod adlı A.A huzurda dinlenildi. İki tanık sanığı tanımadıklarını söyleyerek, avukat huzurunda verdikleri ifadenin kötü muamele ile alındığını öne sürdü. Bektaş’ın duruşması Şubat ayında görülecek. Sanıklar; Çetiner Pamukçu’nun, Metin Kuru’nun Sümeyye Çelik’in duruşmaları da ileri bir tarihte görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti