Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de bir beraat, 4 ceza

Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel
FETÖ’de bir beraat, 4 ceza

Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması soruşturması doğrultusunda “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla açılan davaların yargılamaları dün de devam etti.
DÖRT CEZA BİR BERAAT
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün öğleden sonra yapılan yargılamalarda; Hasan Karabela’nın beraatına, Mehmet Altıntaş ve Abdullah Tombaz hakkında 1 yıl, 6 ay, 22 gün süreli ceza ile hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına, tutuksuz yargılanan Volkan Çetin’in tutuklanıp 9 yıl ceza almasına, Mehmet Emin Yıldız’a 3 yıl, 1 ay hapis cezası verilerek cezası kesinleşinceye kadar tutuklanmamasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Mustafa Murat Kaya ve Erdoğan Halat’ın tutuklu olarak yargılanmalarına, tutuksuz yargılanan Mesut Mercan’ın ile tutuklu yargılanan Şükrü Taktak’ın duruşmalarının ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.
KARABELA BERAAT ETTİ
Tutuksuz yargılanan ve beraat eden Hasan Karabela, Dinar ilçesinde örgütün mütevelli heyetinde yer aldığı ve örgüt üyesi olduğu yönündeki suçlamaları reddetti. İki çocuğunun dershaneye gitmesi nedeniyle o dönem deneme sınavları veren Zaman Gazetesi’ne zaruri abone olduğunu açıklayan Karabela, örgüte hiçbir zaman sempati beslemediğini, 17-25 Aralık 2013 tarihi itibariyle de bu yapıya karşı olduğunu her şekilde beyan ettiğini sözlerine ekledi.
POLİS ASKER ADAYLARINA “FİDAN” KODLAMASI
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma beyanında bulunan sanık Mehmet Emin Yıldız, Suçıkan Şirketi’nde ön muhasebede çalışırken il merkezindeki otel toplantısı ile Dinar ilçesindeki İmamların Toplantısına katılıp katılmadığı yönündeki soruları cevaplandırdı. Yıldız, ildeki otel toplantısına iş gereği düzenlenen seminer adı altında katıldığını, Dinar ilçesindeki “İmamların Toplantısı” ile ilgili olarak sadece şirket yöneticilerinin konuştuklarını aktardığını açıkladı. İlçedeki dershane yöneticilerinin geleceği parlak, çalışkan, zeki öğrenci isimlerini ajandalarına “fidan” kod adı ile kaydettikleri yönündeki beyanı doğrulayan Yıldız, polislik ve askeri okulların sınavlarına hazırlanacak olan öğrencilerin Dinar’da  “fidan” ismi ile kaydedildiğini dile getirdi. Örgütün kriptolu haberleşme programı bylock kullanıcısı olmadığını belirten Yıldız, örgüt üyesi olmadığını söyleyerek beraatını talep etti. Yıldız’a 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verildi.
ETKİN PİŞMANLIKTAN
YARARLANDILAR
Matematik Öğretmeni Mehmet Altıntaş, söz konusu yapılanmada öğretmen olarak yer aldığını ve çok pişman olduğunu ifade etti. Tüm bildiklerini gözaltına alınması itibariyle aktardığını açıklayan Altıntaş, kâğıt üzerinde sembolik müdürlük görevi aldığını, bylock kullanıcısı olmadığını, Bank Asya’da para transferi bulunmadığını ve örgütün içine girmediğini sözlerine ekledi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanığa 1 yıl, 6 ay, 22 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Abdullah Tombaz, yapının içerisinde sadece çalışmak için yer aldığını, şeklen yurt müdürü olduğunu, asıl görevinin çay servisi olduğunu kaydetti. Amacının çalışmak olsa da pişmanlık duyduğunu belirten Tombaz beraatını talep etti. Tombaz’a 1 yıl, 6 ay, 22 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geriye bırakıldı.
ÇETİN’E 9 YIL CEZA VERİLDİ
Sanık Ahmet Sağdemir’in duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Yapı hakkında ne biliyorsa anlattığını dile getiren Sağdemir, inşaat işi ile uğraştığını, yapı ile bu şekilde tanıştığını belirtti. Ahmet Sağdemir, 2010 yılına kadar 7 yıl süre ile sohbet ismi verilen toplantılara katıldığını sözlerine ekledi.  9 yıl ceza alan ve kararın açıklanması akabinde tutuklanan Volkan Çetin, tamirci olduğunu, samimi beyanlarda bulunarak hiçbir zaman devletinin ve milletine karşı olmadığını dile getirdi. Tutuksuz yargılanan ve duruşmaları ileri bir tarihe ertelenen Mustafa Murat Kaya ile yine tutuksuz yargılanan Erdoğan Halat tutuklandı.
TANIKLAR MEVCUTLU
GETİRİLECEK
Sanık Mesut Mercan’ın duruşması da ileri bir tarihe ertelendi. Öte yandan mahkemede; Mercan’ın davasında tanık olarak dinlenecek Mehmet Mühsürler ile Galip Şanlı’nın bir sonraki celseye mevcutlu olarak getirilmesi karar verildi. Tanıkların duruşmaya getirilmemeleri halinde ilgililere yönelik suç duyurusunda bulunulacak.
“HAKKINI ARAMAYAN BİRİ
NASIL ÖĞRENCİ YETİŞTİRİR?”
Yargılaması tutuklu yapılan sanık Şükrü Taktak’ın duruşması da ileri bir tarihe ertelendi. Taktak’ın dünkü duruşmasında tanık olarak dinlenen Yardımcı Doçent Dr. M.C ifadesinde Üniversitede Soruşturma Heyetinin baskısı ile isimler verdiğini beyan etti. Bu beyan üzerine Mahkeme Başkanı tanığa, iddia ettiği konu hakkında şikâyette bulunup bulunmadığını sordu. Tanık M.C’nin şikâyetçi olmadığını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı   “Siz üniversitede öğrenci yetiştiren bir mühendis akademisyensiniz. Eğer iddia ettiğiniz baskı söz konusu ise kendi hakkını aramayan biri nasıl öğrenci yetiştirecek” diye sordu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti