Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuar’da “14 Mart” buluşması – Kocatepe Gazetesi

Fuar Hastanesi personelinin bir
Fuar'da “14 Mart” buluşması

Fuar Hastanesi personelinin bir araya geldiği yemekte hekimler tek tek söz alarak 14 Mart Tıp Bayramı’na ilişkin duygularını dile getirdiler. Daha sonra sağlık personeline kırmızı karanfiller verildi.
“SIKINTILARA ÇÖZÜM
BULUNMASINA VESİLE OLSUN”
Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, “Tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyor bu haftanın ülkemizdeki sağlık hizmetlerinde yaşanan tüm sıkıntılara çözüm bulunmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.
“HEKİMLERİN MESLEKLERİ
MASAYA YATIRILIYOR”
Yücel, “Her yıl 14 Mart Tıp Haftasında tabip odalarında, tıp fakültelerinde, eğitim hastanelerinde ve diğer sağlık kuruluşlarında etkinlikler düzenlenmekte öncelikle hekimlerin ve hekimlik mesleğinin sorunları olmak üzere Ülkemizin tüm sağlık problemleri ele alınmakta ve çözüm önerileri sunulmaktadır. Bu yıl ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı maalesef Ülkemizin kalbinde patlayan bir bomba ve onlarca can kaybıyla karşılamak zorunda kaldık. Öncelikle bu elim hadiseyi hastanemiz adına lanetliyor olayda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
“SAĞLIKTAKİ İYİLEŞTİRMELER GEÇMİŞLE KIYASLANAMAZ”
Ülkemizde 2003 yılından itibaren gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin, kamu yatırımları ve özel sektör yatırımları ile sağlık sisteminde önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde iyileşmeler sağlandığını da ifade eden Yücel, “Bu süreçte sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği artmış vatandaşlarımızın sağlık kurumlarına başvurma sıklığı 4 kat yükselmiştir.” Özel ve kamudaki sağlık kurumu binalarının ve donanımlarının ileri düzeyde iyileştirilmesi, sayılarının ve kapasitelerinin artırılması sağlık hizmetlerinin hızını, etkinliğini ve kalitesini iyileştirmiştir” dedi.
“YETERLİ VE MAKUL
İYİLEŞTİRMELER
OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ”
Vatandaşlar açısından son derece olumlu yansımaları olan sağlıktaki dönüşüm sürecinde başta hekimler olmak üzere tüm sağlık personelinin özlük haklarında da yeterli ve makul iyileştirmelerin olmasını ümit ettiklerini söyleyen Şükrü Yücel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hekimlerin emeklilik maaşlarının iyileştirilmesine yönelik müjdesinin bir an önce uygulamaya geçirilmesini diledikleri ifade etti.
“10 YILDIR ÜCRETLENDİRMELERDE İYİLEŞTİRME YAPILMADI”
“Ülkemizdeki özel sağlık kuruluşlarının tamamına yakını yüzde 90 oranında SGK mensubu hastalara hizmet vermektedir” diyen Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun sonucu olarak özel sağlık sektörünün gelirlerinin önemli bir kısmını SGK’dan alınan hizmet bedelleri oluşturmaktadır. SGK yaklaşık 10 yıldır sağlık hizmetlerinin ücretlerinde hiçbir iyileştirme yapmamıştır. Başta asgari ücret olmak üzere özel sağlık kurumlarındaki tüm giderlerde yüzde 200’lere varan artışlar olmasına rağmen verilen sağlık hizmetleri karşılığında SGK’nın yaptığı ödemelerin sabit kalması tüm özel sağlık kurumlarında ciddi sıkıntılara yol açmıştır. ‘Tıp Bayramı’ vesilesiyle Sayın Başbakanımızdan sağlık hizmetleri karşılığında ödenen ücretlerin günümüz şartlarına göre iyileştirilmesini talep ediyoruz. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyor teşekkür ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti