Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazetecilikte meslek ahlakı ön planda tutulmalı

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
Gazetecilikte meslek ahlakı ön planda tutulmalı

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile İdareciler Günü’nü, gazeteciler ve daire müdürleri ile birlikte kutladı. NG Afyon Otel’deki etkinliğe, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar  Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı.
İLKELİLİK VE
TARAFSIZLIK VURGUSU
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Gazetecilik, bir taraftan toplumu bilgilendirme görevi yapılan, bir taraftan da aslında bir rızık kazanılacak bir iştir. İşte bu rızık kazanma ile toplumu kazanma, toplumu bilgilendirme arasında çok ince bir sınır var. Bu sınırı eğer iyi koruyamazsak zamanla farklı yorumlara sebep olabiliyor. Yani gazeteciliğin tarafsızlığına, ilkeli olmasına zaman zaman sıkıntılar getirebiliyor. Bu konuda genelde ilimizdeki gazetecilerimizin ilkeli, tarafsız bir anlayışla görevlerini yaptığını görüyoruz. Ama tabii zaman zaman eleştiri alan bölümlerinde olduğunu ifade etmek isterim. Öncelikle meslek ahlakının ön planda tutulması lazım. Bir mesleğin toplumda değerinin olabilmesinin bir yolu, kesinlikle o mesleğin ahlak kuralları içerisinde yerine getirilmesinden geçer. Kişiler bulunduğu koltuklara değer verir. Ya da o koltuklardan değer alır. O koltuklara değer verebilmek için bu gazeteciler için de geçerli, diğer meslekler için de geçerli o mesleğin ilkeli bir şekilde yerine getirilmesi ile bu o koltuğa değer verilmesi söz konusu olur. Bu konuda özellikle çoğunluğun ilkeli ve tarafsız davrandığını ifade etmek isterim. Birkaç sıkıntılı olarak değerlendirdiğim yazılar veya durumlar var. Onlardan arkadaşlarımız kendilerini değerlendireceklerdir” dedi.
HAZIR OLMAK GEREKİYOR
Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve kalkınması için gayret gösterdiklerini hatırlatan Tutulmaz, “Tanıtımlar başta olmak üzere, yatırımların artması yönünde, Sayın Bakanımızın önderliğinde bütün kamu kurum ve kuruluşlar ile basınımızın katkılarıyla önemli bir çalışma yapılıyor. Yine önemli çalışmalar içerisinde yer alan Dünya Motokros Şampiyonasını, Afyonkarahisar yönetimi olarak, gazetecileri olarak, halkı olarak ve otel sahipleri olarak iyi bir şekilde organize ederek başarabilirsek ilimiz kesinlikle lig atlayacaktır. Çünkü bu tür organizasyonlar her zaman ve her yerde yapılabilen organizasyonlar değildir. Ancak bu organizasyonların başarılı olursa buraya katkısı olur. Başarısız olunursa, yani buradaki hal ve hareketlerimiz, davranışlarımız ve tavırlarımızın eksikliğinin yanısıra ildeki bütün esnafımız bu konuda ciddi bir şekilde hazırlığını yapmazlarsa bu fırsatı kaçırmış olacağız. Bu nedenle her şeye çok önceden hazır olmamız gerekir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar olarak güvenliğinden, sağlığından, otellerinden, ulaşımdan, esnafından tutun herkesin bu organizasyona her yönüyle hazırlıklı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.
GAZETECİLERİN
ARAŞTIRMASI LAZIM
Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Dünyada benzer yarışlarda sayılar, rakamlar, nelere ihtiyaç var, bunları hep beraber araştırmamız lazım. Gazetecilerimizin araştırması lazım. Bizlerinde kamu olarak araştırmamız ve bu yarışa ilimizi ve toplumumuzu hazır hale getirmemiz lazım. Bu yarış sıradan bir yarış değildir. Bir dünya yarışıdır. Biz bu yarışı iyi bir organizasyonla tamamlayabilirsek artık Afyonkarahisar farklı uluslararası organizasyonları yürüten bir il statüsünde olacaktır. Bu şekildeki il sayısı Türkiye’de 5-6’yı geçmiyor. Onun için bu çok önemlidir, şimdiden bu şampiyonaya hazırlıklı olmamız lazım. Bu şampiyonayı ilimize kazandırma gayret içerisinde olan Belediye Başkanımızı da huzurlarınızda kutlamak istiyorum.” >> Murat ARISOY’un Haberi

 

SEYAHAT ACENTESİ ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, seyahat acentesi anlayışının değişmesi gerektiğini belirtti. Tutulmaz, “Bu potansiyel hızlı trenle beraber inşallah daha da artacak. Ayrıca geçtiğimiz gün hem Türk Hava Yolları ile hem Pegasus’la görüşmelerimiz oldu. Afyonkarahisar’a ulaşımın daha fazla hava yoluyla sağlanabilmesi adına ümitli olduğumuz konular var. Ama biraz daha çalışmamız gereken konular da var. Bu görüşmelerde edindiğim izlenim şudur. Kesinlikle biraz da bizim turizm anlamındaki anlayışımızı değiştirmemiz ve artık turizm acenteleri oluşturmamız gerekiyor. Biz burada sadece Umre ve Hac organizasyonu yapan acentelerden ziyade, artık 24 bin yatak kapasitesi ve önümüzdeki yıllarda öncelikle 35 daha sonra 75 binlere kadar çıkacak olan bir hedef içerisinde olmamız gerekmektedir. Tabi yatak kapasitesini de iyi doldurabilmemiz ve verimli bir şekilde bunları yerine getirebilmek için turizm acentelerini oluşturmamız lazım. Şu ana kadar Afyonkarahisar’ın mevcut tanınmışlığı ile bu rakamları belki doldurabiliyoruz” dedi.
Afyonkarahisar’ın turizm kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Tutulmaz, “Bu sayıyı artırmamız gerekmektedir. Hizmetimizi de değerinde satabilmeliyiz. Her halükarda doluyor diye bizim beklemememiz lazım. Belki de kalitemizin karşılığını alabilecek fiyatlardan otellerimizde hizmet sunmamız gerekiyor. Bunun da olması için biz kamu olarak, basın olarak tanıtım bölümünü yerine getirirken, sektörün diğer kesimleri de kendini bu ortama hazırlaması gerekiyor. Bilhassa acentelere söylüyorum. Acente sayısını arttırmamız ve mevcutların daha aktif hale getirilmesi gerekir diyorum” ifadelerini kullandı.

 

GAZETECİLİK YEMİNİ GÜNDEMDE TUTULMALI

 

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirtti. Abdioğulları, “Gazetecilik zor bir meslek. Çalışarak kamuyu ve toplumu aydınlatmak zordur. Tok olan gazeteci proje üretebilir, ama aç olan gazeteci proje üretemez. Afyonkarahisar basınının geldiği nokta çok iyi durumdadır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu görevimiz nedeniyle ülkemizin birçok ilindeki basın kuruluşlarını inceleme fırsatımız oluyor. Daha iyiye daha güzele ilerlemenin gayreti içindeyiz. Arkadaşlarımızın yaşam alanlarını en güzel halde şekillendirmek istiyoruz. Hazırlamış olduğumuz Gazetecilik Yemini’nin de tekrarlanabilir ve gündemde tutulabilir olmasını hedefliyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti