Gülistan Doku Dosyasında Flaş Tutuklama
Tunceli'de 6 yıl önce öldürülen üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun yeniden açılan dosyasında flaş bir tutuklama kararı var.
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve oğlu Mustafa Türkay Sonel'in tutuklu olduğu soruşturmada eski Vali'nin eşi Handan Sonel de tutuklandı.
TUTUKLU SAYISI 16’YA YÜKSELDİ
Üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel tutuklanarak cezaevine gönderildi. Handan Sonel, “Suç delillerini yok etmek” iddiasıyla tutuklandı.
Kamuoyunun yakından takip ettiği soruşturma kapsamında eski Vali Tuncay Sonel ve oğlu Mustafa Türkay Sonel tutuklanmışlardı. Mustafa Türkay Sonel, Gülistan Doku’ya karış “Cinsel Saldırı” ve “Kasten Öldürme” suçundan tutuklanırken dönemin Tunceli Valisi babası Tuncay Sonel ise “Suç delillerini gizlemek” suçundan tutuklanmıştı.
Son tutuklamalarla birlikte Gülistan Doku soruşturmasındaki tutuklu sayısı 16 oldu.
Bakmadan Geçme