Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit aileleri ve gaziler Türk Milletinin emanetidir: “Şehit yakınları ve gazilerin yanındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, beraberindeki partililerle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyelerini ziyaret etti. Ziyarette CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Dereağzı, Gülbin Taşer, Hafize Özmen de hazır bulundu.
“SİYASİLER VE BÜROKRATLAR
CAMİAYA BORÇLU”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ziyareti nedeniyle CHP Milletvekili Burcu Köksal’a ve beraberinde ki heyete teşekkür etti. Kumartaşlı, bir önceki gün düzenlediği basın toplantısında detaylarıyla anlattığı sorunlar hakkında bilgi verdi. Şehit aileleri, yakınları ve gazilerin her zaman başlarının tacı olduğunu söyleyen Köksal, “Her zaman söylüyoruz, şehit yakınları ve gazilerimiz başımızın tacıdır. Bunu bir siyasi yol olarak görmüyoruz. Tamamen siyaset üstü bir şey. Çünkü bugün tüm siyasiler, makamlarında oturan bütün bürokratlar, yöneticiler koltuklarını şehitlerimize, gazilerimize borçludur. Önce herkes bir kere bunu bilerek hareket etmelidir. Bugün eğer bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, Cumhuriyet için, Atatürk için, bayrak için bu insanlar canlarını feda etmemiş olsalardı. Biz bu makamlarda oturamayacaktık. Bu ülkede huzurla birlik beraberlik içerisinde yaşayamayacaktık. Öncelikle herkesin bunu bir hatırlaması gerekiyor.” dedi.
“AFYON’DA VE TÜRKİYE’DE
İNANILMAZ MOBBİNG UYGULANIYOR”
Şehitlerin emanetlerine ve canlarını hiçe sayan gazilere herkesin sözünü ettiği ölçülerde davranış sergilemesi gerektiğinin vurgulayan Köksal, “Milletvekili seçildiğim günden bu yana zaman zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin sıkıntılarına tanık oldum. Bize ulaştırdıkları sorunlar oldu. Bazen bu sorunları bireysel olarak çözmeye, bazen de Meclis gündemine taşıdık. Kimi zamanda bununla ilgili önerge verip kanun teklifinde bulunduk. Amacımız tamamen onların hak ettikleri hayatı yaşatabilmekti. Onların sorunlarına çözüm üretebilmekti. Hakikaten şehit ailelerimizi, gazilerimizi emanet olarak görüyoruz. Emanete de en güzel şekilde sahip çıkmakta bizim boynumuzun borcudur diyoruz. Gelinen noktaya baktığımızda maalesef bu emanetlere hak ettiği değerin verilmeyip, emanetlere sahip çıkılmadığını görüyoruz. Çünkü Afyonkarahisar’da ve Türkiye genelinde olsun inanılmaz derece de mobbing uygulanıyor.” diye konuştu.
“EMANET TÜRK MİLLETİNİN EMANETİDİR”
Uygulanan mobbingin özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında görev verilen şehit yakınlarına ve gazilere olduğunu ileri süren Köksal, “Özellikle de kamu kurum ve kuruluşlarında ki şehit yakınları ve gazilere mobbing uygulanıyor. Keyfi uygulamalarla tamamen orada ki idarecinin yetki ve inisiyatifine bırakılmış uygulamalar yüzünden maalesef şehit yakınları ve gazilerimiz ciddi anlamda mağdur oluyorlar. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; Bu işi siyaset olarak görmeyin. AKP’ye, MHP’ye, CHP’ye, İY Partiye, SP’ye oy veren bir sürü şehit yakını ve gazi var. Siyasi olarak farklı görüşlere sahip olabiliriz. Elbette bu farklılıklarla bir bütünüz. Ama yaşanan sorumları çözüm noktasında hepimiz birleşmek zorundayız. Çünkü gaziler ve şehit yakınları hepimize emanettir. Bu emanet sadece CHP’nin, Adalet Kalkınma Partisinin ve diğer siyasi partilere değil tüm Türk Milletine emanettir. Böyle görüp emaneti baş üzerinde taşımak gerekiyor. Biz bu bilinçle hareket ediyor, bundan sonra da bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN YANINDAYIZ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesinde yaşananlara uzun zamandan beri vakıf olduğunu söyleyen Köksal şöyle konuştu:
“Zaman zaman İsmail Kumartaşlı Başkanla olsun diğer arkadaşlarla olsun bu konuda istişare ediyoruz. İlim adına çok üzülüyoruz. Hakikaten İsmail Kumartaşlı Başkan da güzel şeyler yapmaya çalışıyor, gayret ediyor. Biliyorum ki dernek adına özel hayatında da oldukça fedakârlık yapıyor. Ben Milletvekilliği görevimde şunu gördüm; Bir şehit cenazesi olduğunda Allah bir daha yaşatmasın. Ben ne zaman İsmail beyin telefonunu görsem eyvah diyerek hemen açıyorum. İsmail Başkan hemen gidip şehit aileleriyle ilgileniyor ne gerekiyorsa yapıyor. Defin işlemlerinde yardımcı oluyor sonrasında bürokratik işlemlerde olsun, şehit yakınlarımızın yaşadığı sıkıntılarda olsun yardımcı oluyor. Bazen hakikaten insan çok çaresiz kalıp yol yordam bilemeyebiliyor. Bir takım şeyleri kaçırabiliyoruz. Ama bu tip durumlarda ben gerçekten şehit yakınlarına bir kardeşleri, bir yakınları, bir evlatları, bir ağabeyleri gibi yardımcı olduğunu bizzat gözlemliyorum. Yapılması gerekende budur. Bunu yapan bir dernek Başkanı ve yönetimine ket vurmayıp yol açmak gerekiyor. Ben bu şiarla hareket ediyorum. CHP olarak hedefimiz de budur. Bu mücadelemiz sürecek. Her zaman onların yanındayız. Ben Allah’tan başka kimseden korkmam. Tüm sıkıntıları, uygulanan tüm mobbingleri, yaşanan bütün yanlışları söyler, çözüm için mücadele ederim. Ket vuran karşısında bizi bulur. Bu mücadele de onların sonuna kadar yanındayız. Onlar bize emanet. Tüm şehit yakınları ve gazilere sesleniyorum; Yaşadığınız tüm olumsuzluklar ve mobinglerde yanınızdayım. Anında bunu gündeme taşıyacağım.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti