Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzergah itirazı, itiş-kakışa dönüştü – Kocatepe Gazetesi

HABER: MURAT ARISOY Afyonkarahisar
Güzergah itirazı, itiş-kakışa dönüştü

HABER: MURAT ARISOY

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 50 maddenin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında 15’inci gündem maddesi olan “Şehiriçi hatlı minibüslerin hat değişimi ve güzergah değişikliği hakkında teklif” oybirliğiyle kabul edildi. Teklifi okuyan Afyonkarahisar Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, Özdilek Minibüs Durağı’na, diğer hatlardan dahil edilen minibüslerin olduğunu belirtti. Birliktir, Özdilek Minibüs Durağı’ndaki 12 dolmuşun, güzergahlarında değişiklik yaptıklarını, bu değişiklikle birlikte 12 dolmuşun şehir merkezine girmeleri yerine Karayolları 31’inci Şefliği önünden Park Afyon Alışveriş Merkezi, Jandarma Kavşağı ve Maliye’yi takip ederek Turgut Özal Bulvarı üzerinden Özdilek Alışveriş Merkezi’ne ulaşmasını uygun gördüklerini açıkladı.
VATANDAŞLARIN BU
YÖNDE TALEBİ VAR
Gündem maddesi üzerinde söz almak isteyen olup olmadığını soran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, Belediye Meclisi yerine Oruçoğlu-Termal Minibüs Durağı şöforlerinden cevap geldi. Şoförler, düşüncelerini anlatmaya çalışırken Belediye Başkanı Çoban, “Önce Meclis üyelerimize söz verelim, ardından size söz verelim” dedi. Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, Cumhuriyet, Dumlupınar ve Kayadibi Mahalleri’nde oturan vatandaşların, bu mahallelerin muhtarlarının dolmuş güzergahı ile ilgili taleplerini ilettiklerini belirterek, kararın bu talep doğrultusunda çıktığını kaydetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Kocatepe Gazetesi de iki defa yazdı” diyerek vatandaşın böyle bir talebi olduğunu hatırlattı.
KİMSENİN EKMEĞİNE
KAN DOĞRAMIYORUZ
Şoförler, M. Emin Birliktir’in konuşması sırasında seslerini yükselterek dertlerini anlatmaya çalışınca Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Böyle yaparsanız, çıkarsınız” diye uyardı. Birliktir, “Biz kimsenin ekmeğine kan doğrama niyetinde değiliz” dediği sırada şoförler “Biz para kazanamayacağız” diye itiraz ettiler. Bir şoför, “Ocak ayından bu yana neden her toplantıda Harb-İş ile ilgili karar alınmaya çalışılıyor” diye sordu. Başkan Çoban, vatandaşın taleplerinin olduğunu yineleyerek Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir’e, “Başkanım, sen bunları konuşturmadın mı” diye sordu. Birliktir de “Özdilek ile Oruçoğlu minibüsleri bugün konuştu” dedi.
İŞİ BAŞKA
TARAFLARA ÇEKMEYİN
Birliktir, “Çavuşbaş itiraz ediyor. Çavuşbaş’ın orada güzergahı yoktu, bu Meclis verdi. Oruçoğlu niye itiraz ediyor? Oradan geliyor, Kurtuluş’tan devam ediyor, şehir merkezinden o istikamete gidiyor. Bir yolcu, Stadyum karşısından Mavi Hastane’ye gidecek olduğunda tüm şehri dolanacak. Karayolları’ndan direkt Özdilek’e giden hattımız yok. Arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum. Kendilerini kurtarıyorlar. Geliyorlar, burada Meclis’ten bir karar geçiyor. Ondan sonra ihtiyaç olduğunda, bir düzenleme yapıldığında buradan çıkmıyorlar. Güvenevler’den tutun, yolun sağlı sollu Özdilek tarafına bir hat yok. Kimsenin burada zararı yok. İşi başka taraflara alırlarsa üzülürüz” diye konuştu.
3 HAT OLMAMALIYDI
Birliktir, “Bana göre 3 hat olmamalıydı. Erenler, Uydukent, Termal” dedikten sonra şoförlerden “Neden olmasın Başkanım” sesleri yükseldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “İhsaniye’den geldin, nasıl Mavi Hastane’ye gideceksin” sorusu üzerine yine aynı anda birçok ses cevap verdi, ancak cevaplar anlaşılmadı. M. Emin Birliktir’in “Kaç liraya aldılar, kaç lira oldu” demesi üzerine sesler tekrar yükseldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şoförlere hitaben “Aynı şeyleri söyleyeceksiniz. 7 senedir ne yapsak yaranamıyoruz” dedi.
AĞIZ DALAŞINA GİRDİLER
Trafik Komisyonu Üyesi İbrahim Karataş, “Buna toplu bir çözüm gerekiyor” diyerek söz alınca Başkan Çoban, “Kaç defa toplantı yaptık, bırakın” diye cevap verdi. “2009’dan bu yana birleştirelim diyoruz, bırakın bu işleri” dedikten sonra şöförler bağırarak itirazlarını sürdürdü. Şoförler, “Kimsenin ekmeğiyle oynanmamıştı şimdiye kadar” diyerek, Termal Minibüs Hattı ruhsatlarını Belediye Başkanlığı kürsüsüne bıraktı. Bu sırada MHP’li Şeref Alpata, “Düzgün konuşun” diye çıkışınca, şoförler ile Alpata arasında da ağız dalaşı yaşandı.
KÜRSÜYÜ MHP’LİLER DE KORUDU
Bu dakikadan itibaren Belediye Meclisi’nin seyri değişti. Şoförlerin hem Başkan Çoban’a, hem M. Emin Birliktir’e giderek bağırmalaları üzerine Termal Minibüs Durağı yöneticileri de devreye girerek şoförleri sakinleştirmeye çalıştı. İtiş-kakış, yaklaşık 15 dakika sürdü. Bir şöforün, “Otobüsleri zorla k..tırdınız” bağırışı tansiyonu yükseltti. Bu sırada Belediye Meclisi’nin bazı üyeleri Başkan Çoban’ın önünde set olmaya çalışırken, bazıları da Birliktir’e yönelen şoförleri durdurma gayreti içine girdi. Belediye Başkanlığı kürsüsünü koruyanlar arasında MHP’li Özcan Şarlak da bulunuyordu. MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara ile MHP’li Bekir Özerdem ise şoförleri sakin olmaları için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada AK Partili Hüseyin Şehitoğlu’nun “Tartışsaydık ama böyle değil!” diye bağırdığı duyuldu.
BAK NASIL PARA KAZANIYORUM!
Belediye Meclisi’ndeki itiş-kakış, şoförlerin dışarı çıkarılması ile sona erdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, söz almak isteyen Termal Minibüs Durağı yöneticilerine karşılık “Bugünkü Burhanettin Çoban, artık bundan sonra böyle değil. Yarın başlıyorum. Siz bugüne kadar ‘Şimdiye kadar hiçbir başkan bizi dinlemedi, ilk defa sen dinliyorsun’ diyordunuz. Şimdi diyorlar ki ‘Otobüsleri peşkeş çektiniz’. Kim peşkeş çekti? Allah’tan kork! Yarınki Çoban’ı siz göreceksiniz. O hattı iptal et kardeşim, 10 tane minibüs hattı ihalesine çıkıyoruz. Koy, 20 tane minibüs koy. Bak nasıl para kazanıyorum ben! 30 milyon lirayı ittim ben!” dedi. MHP’li Mehmet Soner de “Başkanım arkanızdayız” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti