Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hain saldırıyı lanetliyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Yeni Zelanda’ da camiye
“Hain saldırıyı lanetliyoruz”

Yeni Zelanda’ da camiye yapılan saldırıyı kınamak için İmaret Camii’nde Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında konuşan TÜGVA Başkanı Yunus Emre Korkmaz, saldırıyı lanetleyerek şunları söyledi:
“Bu sabah aldığımız bir haberle daha sarsıldık. Yeni Zelanda’daki Al Noor ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında silahlı saldırı düzenlendiğini ve bu saldırıda çok sayıda şehidimiz ve yaralımız olduğunu öğrendik. 104 yıl önce İngiliz Emperyalizmi ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale’ye yığdı. Bugün de Kültür Emperyalizmi İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda’daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobi’yi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allah Teala’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumanızın mübarek olmasını diliyor, Allah Teala’dan birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmesini niyaz ediyorum.”
Korkmaz’ın ardından MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’da bir konuşma yaparak saldırıyı kınadı.
Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti